Італійська «паска»: найсмачніший рецепт панетоне

Готуємося до Великодня


ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 28 квітня 2024

Крім традиційних українських пасочок, на Великдень можна готувати й інші десерти. Наприклад, італійський панетоне — солодкий кекс із цукатами, сухофруктами або іншою начинкою. Італійці готують цей десерт на Різдво, однак через те, що за своїм виглядом та суттю він схожий на звичні для нас паски, українці полюбляють готувати його для великодніх кошиків.

Процес приготування традиційних панетоне, рецепт яких винайшли міланські пекарі сотні років тому, займає декілька днів — тісто для них має вистоюватися для ідеального смаку та, що дуже практично, збільшення терміну придатності. Ми ж пропонуємо сучасний рецепт італійського панетоне, який можна повторити за значно коротший термін.

Найсмачніший італійський панетоне: рецепт

Інгредієнти:

Опара:

молоко — 1 ½ склянки;

пресовані дріжджі — 30 г;

цукор — 1 ст. л.;

борошно — 1 склянка.

Тісто:

молоко — 1/2 склянки;

масло вершкове — 100 г;

яйце — 2 шт.;

цукор — 1/2 склянки;

сіль — на кінчику ножа;

борошно — 2 склянки;

родзинки — 1/2 склянки;

цукати — 1/2 склянки.

Як готувати:

1. Приготуй опару — заздалегідь підігрій молоко (воно має бути ледве-ледве теплим). У молоці розведи дріжджі та 1 чайну ложку цукру. Додай склянку борошна і виміси суміш до однорідної консистенції. Зачекай, доки опара стане пишною.

2. Замочи родзинки в окропі. Можна додати ложку коньяку або лікеру.

3. Розтопи вершкове масло в невеликій каструлі. Дай маслу охолонути і додай його в опару, добре виміси.

4. Жовтки відокрем від білків. Введи їх в опару. Додай сіль, цукор і решту борошна. Добре перемішай. Тісто має вийти еластичним, але водночас дуже м’яким.

5. Збий білки до пишної маси та введи їх у тісто. Гарненько виміси.

6. Злий з родзинок воду. Родзинки і цукати додай до тіста, добре перемішай. Залиш тісто підходити в теплому місці на 40 хвилин.

7. Розігрій духовку до 170 градусів і постав туди італійську паску. Випікай паску 35 хвилин за тієї ж температури.

Традиційно італійці не прикрашають панетоне глазур’ю. Але ти можеш сміливо декорувати його шоколадом, глазур’ю, кольоровими помадками та іншими кондитерськими штуками.

Схожі статті
Реклама
cosmopolitan banner
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ