Фільм «Назавжди-назавжди» отримав головний приз на кінофестивалі у Стамбулі

Чергова перемога українського кіно


ФОТО: Facebook: @ukrainefilmagency; Gettyimages

опубліковано: 1 травня 2024

Дебютний повнометражний фільм режисерки Анни Бурячкової «Назавжди-назавжди» отримав головний приз «Золотий тюльпан» за найкращий фільм на Міжнародному кінофестивалі у Стамбулі в межах програми International Competition.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства України з питань кіно.

Дія драматичного фільму про дорослішання відбувається у Києві кінця 90-х. Головна героїня, Тоня, переходить зі школи в центрі міста до іншої — у спальному районі — та потрапляє до компанії відчайдушних підлітків. Незабаром дівчина закохується, і її захоплення відразу двома знайомими виливається у заплутаний любовний трикутник. Водночас Тоня намагається впоратися з минулим, яке переслідує її в новому житті.

«Цей фільм — пісня любові, присвячена розгубленим підліткам кінця 90-х, які виросли серед пострадянської руїни, добре засвоївши правило — якщо тебе ніхто не полюбить, ти не виживеш. У пошуках цієї любові та верифікації свого існування в очах інших ми й жили, толеруючи насильство та несправедливість. Бути підлітком означає, що кожна частина твого життя існує лише тут і зараз і залишатиметься такою назавжди. Кожна любов — назавжди, кожні стосунки — назавжди, кожна драма — назавжди. Тож тепер, ставши дорослими, доводиться усвідомити, що єдине визнання і любов, яких ми направду потребуємо, мають приходити від нас самих. А таке розуміння завжди вимагає прийняття самотності та відповідальності за власне життя», — прокоментувала стрічку режисерка.

На турецькому кінофестивалі, який щорічно проводиться у Стамбулі з 1982 року, представляють закордонні та національні стрічки. Цьогоріч кінофестиваль тривав із 17 по 28 квітня.

Нагадаємо, світова прем’єра фільму спільного виробництва України та Нідерландів «Назавжди-назавжди» відбулася в секції Orizzonti Extra на 80-му Венеційському кінофестивалі. Наразі стрічку демонструють у Польщі на одному з найбільших фестивалів незалежного кіно Центральної Європи OFF CAMERA, який триватиме в Кракові до 5 травня 2024 року.

Схожі статті
Реклама
cosmopolitan banner
Люди
ПОПУЛЯРНІ