7 корисних властивостей арахісової пасти

Додай цей продукт до свого раціону


АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 6 вересня 2024

Реклама

Арахісова паста — продукт, який протягом останніх років стає все популярнішим в Україні. Пасту, приготовану зі смажених і перемелених ядер арахісу, можна знайти з різноманітними смаками — з додаванням фруктів, ягід, меду, кленового сиропу чи шоколаду, солону чи солодку. Якщо ти хочеш менш калорійний варіант, обирай пасту, яка не містить цукру. Оптимальним варіантом є натуральна 100%-ва паста. Продукт із яскравим смаком можна їсти в чистому вигляді, з фруктами та овочами, намащувати на тости, млинці та хлібці, додавати до випічки або соусів та салатних заправок і готувати з нею healthy десерти. Читай далі про корисні властивості арахісової пасти, які, окрім усього іншого, будуть чудовим аргументом, щоб додати її до свого раціону — звісно, в тому разі, якщо ти не маєш алергії на арахіс чи інших медичних протипоказань.

Чим корисна арахісова паста

1. Допомагає підтримувати здорову вагу. Калорійність на 100 г продукту становить 611 ккал. 100 г арахісової пасти містять: білків — 29 г, жирів — 50,2 г, вуглеводів — 10,8 г. Арахісова паста є висококалорійним і поживним продуктом, багатим на білки, жири та клітковину. Вона надовго насичує, тому невелика кількість арахісової пасти в поєднанні з хлібцем або свіжими фруктами чи овочами може бути ідеальним перекусом. Протеїн, який міститься в арахісі, добре засвоюється організмом і йде на побудову м’язової маси. 

2. Зміцнює серцево-судинну систему. Продукт містить мононенасичені та поліненасичені жирні кислоти, які знижують рівень холестерину, а також потужні антиоксиданти — ніацин, магній і вітамін Е. Вживання арахісової пасти в поміркованих кількостях нормалізує серцевий ритм і мінімізує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. 

3. Покращує здоров’я суглобів і кісток. Фосфор, мідь і магній у складі пасти з ядер арахісу зміцнюють кісткову тканину, підвищують її щільність і сприяють відновленню. А жирні кислоти омега-3-6-9 прискорюють регенерацію суглобових тканин і знімають запалення. 

4. Поліпшує функцію мозку. Арахісова паста багата на вітамін Е — він нейтралізує шкідливий вплив вільних радикалів і позитивно впливає на когнітивні здібності й роботу мозку. 

5. Покращує травлення. Клітковина у складі арахісової пасти нормалізує перистальтику кишківника. Навіть декілька чайних ложок арахісової пасти допомагають довго відчувати ситість і не переїдати. 

6. Профілактує виникнення захворювань жовчного міхура. Арахісова паста запобігає застою жовчі та утворенню каменів у жовчному міхурі.

7. Зміцнює нерви. Арахіс містить амінокислоту триптофан, яка є початковим компонентом серотоніну — гормону щастя. Вживання арахісової пасти може покращити настрій і допомогти подолати стрес і тривожність. 

Схожі статті
Реклама
Краса та здоров’я
ПОПУЛЯРНІ