Не лише чудовий смак і аромат: 7 корисних властивостей кориці

Ароматна пряність, яка зміцнює здоров’я


АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 8 жовтня 2024

Реклама

Запашна кориця — пряність, яка чи не найбільше асоціюється з теплом і домашнім затишком. Окрім своїх прекрасних смакових властивостей і аромату, кориця напрочуд корисна для здоров’я. Для тебе ми склали список із 7 причин, чому варто частіше додавати її до напоїв, випічки та інших страв.

кориця, касія

1. Кориця поліпшує стан серцево-судинної системи. Ця пряність знижує рівень шкідливого холестерину, запобігаючи розвитку атеросклерозу.

2. Забезпечує антиоксидантну дію завдяки високому вмісту поліфенолів, флавоноїдів і фенольної кислоти. Кориця захищає організм від шкідливого впливу вільних радикалів і оксидативного стресу. Вона усуває запальні процеси, обмежує накопичення оксиду азоту в крові та запобігає перекисному окисненню ліпідів, здатному провокувати порушення роботи мозку та серця і спричиняти появу злоякісних пухлин і хронічних захворювань.

3. Знижує рівень цукру в крові та підвищує чутливість організму до інсуліну, тому кориця особливо корисна для людей з діабетом 2-го типу та для профілактики розвитку цього захворювання.

4. Ефективна для підтримання гігієни ротової порожнини. Ефірна олія кориці має антибактеріальні та антисептичні властивості, тому вона перешкоджає розвитку карієсу та освіжає дихання.

5. Аромат кориці активізує ті ділянки мозку, які відповідають за пам’ять і здатність до концентрації уваги.

6. Зміцнює імунітет і профілактує застудні захворювання.

7. Кориця містить мінеральні сполуки, які борються з дефіцитом хрому, марганцю та кальцію. Таким чином, вона знижує больові відчуття, сонливість і слабкість, які можуть виникати у жінок в період менструації або менопаузи. 

Схожі статті
Реклама
Краса та здоров’я
ПОПУЛЯРНІ