Spaghetti al pomodoro: рецепт улюбленої пасти Одрі Гепберн

Безсмертна класика


АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 31 березня 2025

Реклама

Хто б міг подумати, що легендарна Одрі Гепберн, витончена акторка та ікона стилю, обожнювала найпростішу їжу! Її улюбленою стравою були зовсім не екзотичні делікатеси, а спагеті аль помодоро — класична італійська паста з томатним соусом. Одрі щиро любила італійську кухню за її простоту й натуральність​. Вона навіть провела багато років у Італії, тож не дивно, що саме тамтешні кулінарні традиції назавжди підкорили серце акторки.

У повсякденному житті Гепберн залишалася прихильницею простих, здорових страв. Вона ніколи не сиділа на суворих дієтах. Та найбільше Одрі любила саме пасту. Її молодший син, Лука Дотті, згадував, що в мами була справжня «паста-залежність». У своїх мемуарах Audrey at Home він назвав спагеті аль помодоро коронною стравою Гепберн, яку вона готувала ледь не щотижня.

Ось покроковий рецепт, за яким ти зможеш відтворити улюблені спагеті аль помодоро Одрі Гепберн у себе вдома. 

Інгредієнти:

  • 1 маленька цибулина;
  • 2 зубки часнику;
  • 2 морквини;
  • 2 стебла селери;
  • 2 банки (по 450 г) очищених томатів;
  • 1 пучок свіжого базиліку, вимитого;
  • 60-120 мл оливкової олії першого віджиму;
  • 1 упаковка (450 г) спагеті;
  • 120-240 г свіжонатертого пармезану.

Як готувати:

1. Очисть та дрібно наріж цибулю, часник, моркву і селеру, поклади все у велику каструлю.

2. Додай 2 банки очищених томатів.

3. Додай пів пучка базиліку, залишаючи листя цілим.

4. Полий усе великою кількістю оливкової олії.

5. Вари на слабкому вогні 45 хвилин.

6. Вимкни вогонь і дай соусу постояти ще 15 хвилин.

7. Відвари спагеті (або анджел-хейр) до стану аль денте.

8. Виклади пасту на велике блюдо та полий соусом.

9. Тонко наріж решту базиліку і посип ним соус і пасту. Щедро посип свіжонатертим пармезаном.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Культура
ПОПУЛЯРНІ