3 неймовірні страви з вівсянкою, які тобі варто спробувати
Обіцяємо, після цього ти закохаєшся у вівсянку з новою силою
Вівсянка — це нудно? Ми схильні не погодитися, і настав час змінити уявлення про цей продукт і тобі. Лови три оригінальні рецепти, які покажуть вівсянку з іншого боку: класичну ірландську з карамельним смаком, запечену полунично-мигдальну та солоний варіант із яйцем і авокадо.
Карамельна ірландська вівсянка
Інгредієнти:
- 200 г вівсянки грубого помелу;
- 600 мл води або молока (або 50/50);
- дрібка морської солі;
- 30 г вершкового масла;
- 2 ст. л. тростинного цукру;
- 1 ч. л. меленої кориці.
Як готувати:
1. Якщо хочеш отримати більш насичений смак, обсмаж вівсянку на сухій сковорідці.
2. У каструлі доведи до кипіння воду або молоко, додай вівсянку та щіпку солі.
3. Зменш вогонь і вари, помішуючи, близько 15 хвилин, поки каша не стане густою.
4. Додай вершкове масло, цукор і корицю, добре перемішай.
5. Подавай з горіхами або медом за бажанням.
Запечена вівсянка з полуницею та мигдалем
Інгредієнти:
- 200 г вівсяних пластівців;
- 90 г мигдальних пластівців;
- 500 г полуниці;
- 80 г коричневого цукру;
- 1/2 ч. л. кориці;
- 1 яйце;
- 450 мл молока;
- 40 г вершкового масла (розтопленого).
Як готувати:
1. Розігрій духовку до 180°C. Змасти форму для випікання маслом.
2. В окремій мисці змішай цукор, корицю, яйце, молоко та масло.
3. Виклади вівсянку, мигдаль і полуницю у форму й рівномірно розподіли.
4. Вилий підготовлену рідку суміш поверх сухих інгредієнтів, акуратно притисни ложкою, щоб вівсянка добре просочилася.
5. Трохи посип цукром для карамелізації.
6. Запікай у розігрітій духовці приблизно 30 хвилин. Верх має стати золотистим, а всередині суміш добре схопитися.
7. Подавай теплою, за бажанням додаючи йогурт або мед.
Солона вівсянка з яйцем і авокадо
Інгредієнти:
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 1 маленька цибулина;
- 150 г вівсянки грубого помелу;
- 1 зубок часнику (натертий);
- 550 мл води;
- 1/2 ч. л. солі;
- чорний перець на власний смак.
Для подачі:
- яйця (пашот або варені);
- авокадо;
- мікрозелень;
- лимонний сік.
Як готувати:
1. У невеликій каструлі розігрій оливкову олію. Додай цибулину і смаж 2 хвилини.
2. Додай вівсянку та часник, обсмажуй впродовж 30 секунд.
3. Влий воду, додай сіль і вари на повільному вогні 20 хвилин, помішуючи.
4. Виклади у тарілки, зверху додай яйце, авокадо, зелень і трохи лимонного соку.
Смачного!