3 неймовірні страви з вівсянкою, які тобі варто спробувати

Обіцяємо, після цього ти закохаєшся у вівсянку з новою силою


АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 4 лютого 2025

Реклама

Вівсянка — це нудно? Ми схильні не погодитися, і настав час змінити уявлення про цей продукт і тобі. Лови три оригінальні рецепти, які покажуть вівсянку з іншого боку: класичну ірландську з карамельним смаком, запечену полунично-мигдальну та солоний варіант із яйцем і авокадо.

Карамельна ірландська вівсянка

Інгредієнти:

  • 200 г вівсянки грубого помелу;
  • 600 мл води або молока (або 50/50);
  • дрібка морської солі;
  • 30 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. тростинного цукру;
  • 1 ч. л. меленої кориці.

Як готувати:

1. Якщо хочеш отримати більш насичений смак, обсмаж вівсянку на сухій сковорідці.

2. У каструлі доведи до кипіння воду або молоко, додай вівсянку та щіпку солі.

3. Зменш вогонь і вари, помішуючи, близько 15 хвилин, поки каша не стане густою.

4. Додай вершкове масло, цукор і корицю, добре перемішай.

5. Подавай з горіхами або медом за бажанням.

Запечена вівсянка з полуницею та мигдалем

Інгредієнти:

  • 200 г вівсяних пластівців;
  • 90 г мигдальних пластівців;
  • 500 г полуниці;
  • 80 г коричневого цукру;
  • 1/2 ч. л. кориці;
  • 1 яйце;
  • 450 мл молока;
  • 40 г вершкового масла (розтопленого).

Як готувати:

1. Розігрій духовку до 180°C. Змасти форму для випікання маслом.

2. В окремій мисці змішай цукор, корицю, яйце, молоко та масло.

3. Виклади вівсянку, мигдаль і полуницю у форму й рівномірно розподіли.

4. Вилий підготовлену рідку суміш поверх сухих інгредієнтів, акуратно притисни ложкою, щоб вівсянка добре просочилася.

5. Трохи посип цукром для карамелізації.

6. Запікай у розігрітій духовці приблизно 30 хвилин. Верх має стати золотистим, а всередині суміш добре схопитися.

7. Подавай теплою, за бажанням додаючи йогурт або мед.

Солона вівсянка з яйцем і авокадо

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 1 маленька цибулина;
  • 150 г вівсянки грубого помелу;
  • 1 зубок часнику (натертий);
  • 550 мл води;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • чорний перець на власний смак.

Для подачі:

  • яйця (пашот або варені);
  • авокадо;
  • мікрозелень;
  • лимонний сік.

Як готувати:

1. У невеликій каструлі розігрій оливкову олію. Додай цибулину і смаж 2 хвилини.

2. Додай вівсянку та часник, обсмажуй впродовж 30 секунд.

3. Влий воду, додай сіль і вари на повільному вогні 20 хвилин, помішуючи.

4. Виклади у тарілки, зверху додай яйце, авокадо, зелень і трохи лимонного соку.

Смачного! 

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ