3 незвичайні рецепти кави, які варто спробувати
Кава з лимоном, бананом та навіть часником
АВТОР: Юлія Николайчук
опубліковано: 12 вересня 2024
Кава з лимоном і гірким шоколадом
Цей спосіб приготування кави просто підриває смакові рецептори: тут і гіркувате, і солоне, і кисле, і солодке.
Інгредієнти:
- мелена кава та вода — на свій смак;
- гіркий шоколад — 50 грамів;
- лимон — декілька кружалець;
- сіль — 1/4 чайної ложки;
- цукор — на свій смак.
Аби прикрасити каву, знадобиться 100 г вершкового пломбіру, проте це необов’язково.
Спосіб приготування:
1. Розкриши дрібно шоколад і наріж лимон кружальцями.
2. Поклади каву, сіль і цукор у турку і залий окропом. Вари на повільному вогні.
3. Коли на каві утвориться шапка з піни, зніми з вогню, вилий у чашку і додай гіркий шоколад і кружальця лимона. Зверху прикрась морозивом.
Східна кава з медом і часником
Незвичайна комбінація гостроти та солодкості дає цікавий результат.
Інгредієнти:
- мелена кава та вода — на свій смак;
- мед — 1/2 чайної ложки;
- часник — 1 зубок.
Спосіб приготування:
1. Підігрій мед у турці, обережно додай до нього воду та очищений зубок часнику, розрізаний на дві частини.
2. Потім додай мелену каву і вари на середньому вогні до того моменту, поки кава не почне «підійматися».
3. Прибери турку з вогню і дай напою настоятися протягом кількох хвилин. Проціди в чашку і подай на стіл.
Кава з бананом і корицею
Якщо немає часу на ситний перекус або повноцінний сніданок, кава з бананом додасть сил і вгамує голод.
Інгредієнти:
- мелена кава і вода — на свій смак;
- банан — 1/2 шт.;
- кориця — на свій смак.
Спосіб приготування:
1. Звари каву в турці як зазвичай.
2. У блендері збий банан, корицю і каву до однорідності. Маса має вийти не надто густою, як смузі.
3. Перелий напій у чашку, за бажанням додай морозиво.