3 прості рецепти зігрівальних супів, що ідеально підходять для осені
Те, що потрібно в холодні осінні вечори
На термометрі +3, не виходиш із дому без шапки та рукавиць, від дихання ввечері йде пара, а найбільше бажання — знову опинитися в ліжку? Тоді саме час готувати щось гаряче та ситне, що підніме настрій та апетит і зігріє зсередини! Ось три рецепти супів, які створені для таких холодних осінніх вечорів.
КУРЯЧИЙ СУП З ВЕРМІШЕЛЛЮ
Інгредієнти:
- 15 грамів масла;
- 120 грамів нарізаної цибулі;
- 120 грамів нарізаної селери;
- 1,5 л курячого бульйону;
- 400 мл овочевого бульйону;
- 225 грамів нарізаного вареного курячого філе;
- 150 грамів яєчної локшини;
- 3 нарізані морквини;
- 1/2 чайної ложки сушеного базиліку;
- 1/2 чайної ложки сушеного орегано;
- сіль і чорний мелений перець до смаку.
Як готувати:
1. Розтопи масло у великій каструлі на середньому вогні. Додай цибулю та селеру і готуй, поки вони не стануть м’якими, приблизно 5 хвилин.
2. Додай курячий бульйон, овочевий бульйон, курку, яєчну локшину, моркву, базилік, орегано, сіль і перець. Перемішай і доведи до кипіння.
3. Вари на малому вогні 20 хвилин.
4. Охолоди та подай.
КРЕМ-СУП ІЗ СОЧЕВИЦІ
Інгредієнти:
- 2 середні морквини;
- 1 середня цибулина;
- 4 зубки часнику;
- 240 грамів сухої червоної сочевиці;
- 45 мл оливкової олії;
- 1 столова ложка карі-порошку;
- 1 чайна ложка меленого кмину;
- 1 чайна ложка сушеного чебрецю;
- 1/2 чайної ложки солі;
- 1 банка томатного соусу;
- 1,5 л курячого або овочевого бульйону;
- 150 грамів шпинату.
Як готувати:
1. Почисть та наріж кубиками 2 морквини та 1 цибулину. Подрібни 4 зубки часнику.
2. Промий 450 грамів червоної сочевиці під холодною водою і залиш на дрібному ситі, щоб вода стекла.
3. Розігрій 3 столові ложки оливкової олії в каструлі. Додай моркву і цибулю, смаж 5 хвилин. Додай часник, 1 столову ложку карі, 1 чайну ложку кмину, 1 чайну ложку чебрецю та 1/2 чайної ложки солі. Готуй ще 1 хвилину.
4. Додай сочевицю, 1 банку томатного соусу і 1,5 л бульйону. Доведи до кипіння, накрий кришкою і зменш вогонь. Готуй 20 хвилин.
5. Наостанок додай увесь шпинат, перемішай і подай.
СУП ІЗ БРОКОЛІ ТА ОВОЧАМИ
Інгредієнти:
- 2 столові ложки олії авокадо (або соняшникової);
- 1 середня цибулина, дрібно нарізана;
- 1 нарізана морквина;
- 1 зубок часнику, дрібно нарізаний;
- 1,2 л овочевого бульйону;
- 450 грамів картоплі, нарізаної кубиками;
- 500 грамів броколі, розділеної на суцвіття;
- 1/2 червоного болгарського перцю;
- 1 чайна ложка сушеного орегано;
- 1/4 чайної ложки червоного перцю у пластівцях;
- 150 грамів кукурудзи;
- сіль та перець до смаку;
- свіжа петрушка до смаку.
Як готувати:
1. Розігрій олію в каструлі на середньому вогні. Додай цибулю та моркву, обсмажуй 5-7 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Додай часник і смаж ще пів хвилини.
2. У великій каструлі доведи бульйон до кипіння, додай картоплю і вари 10 хвилин на середньому вогні.
3. Поклади в каструлю броколі, болгарський перець, орегано, пластівці червоного перцю, кукурудзу і сіль. Добре перемішай і вари ще 10 хвилин, поки всі овочі не стануть м’якими.
4. Зніми суп з вогню, спробуй на смак і, якщо потрібно, додай сіль або перець. Розлий по тарілках і посип петрушкою.
Смачного!