3 найпростіші страви з авокадо, які можна приготувати за 15 хвилин
Ідеальний варіант для смачного, поживного та красивого перекусу
У тебе, як і в нас усіх, був момент, коли вдома завалялися стиглі авокадо, які у приступі потягу до здорового харчування ти купила у супермаркеті? Але тепер вони лежать на кухні, і ти думаєш: що ж із ними зробити? Не хвилюйся, маємо для тебе прості рецепти страв, які вийдуть з першого разу.
ЧОМУ ВАРТО ЇСТИ АВОКАДО?
Авокадо має безліч переваг для здоров’я. Воно є джерелом мононенасичених жирів, вітаміну Е та фолієвої кислоти, а також забезпечує більше розчинної клітковини та корисних мінералів, таких як залізо, мідь і калій. Регулярне вживання авокадо може підтримувати здоров’я серця завдяки мононенасиченим жирам і калію в його складі, а також допомагати знижувати рівень холестерину завдяки олеїновій і лінолевій кислотам. Крім того, авокадо сприяє регуляції апетиту завдяки своїм жировим і волокнистим компонентам. Одним словом, воно дуже корисне! Ось 3 прості рецепти страв з авокадо, які можна приготувати за 15 хвилин.
ГУАКАМОЛЕ
Інгредієнти:
- 2 стиглих авокадо;
- 1 лайм (сік);
- 1 маленька цибулина;
- 1 помідор;
- 1 зубок часнику;
- 1 пучок кінзи;
- сіль, перець до смаку.
Як готувати:
1. Розімни авокадо виделкою до пюреподібної консистенції.
2. Додай сік лайма, дрібно нарізану цибулю, помідор і часник.
3. Додай подрібнену кінзу, посоли, поперчи до смаку і добре перемішай. Порада: найкраще смакує з начос або хлібцями.
САЛАТ З АВОКАДО І КІНОА
Інгредієнти:
- 1 авокадо;
- 100 г кіноа;
- 1 огірок;
- 1 помідор;
- листя салату (на вибір);
- оливкова олія, сік лимона, сіль і перець до смаку.
Як готувати:
1. Відвари кіноа до готовності та дай їй охолонути.
2. Наріж авокадо, огірок і помідор кубиками.
3. Виклади листя салату, додай нарізані овочі та кіноа. Порада: найкраще смакує суміш із салату ромен та руколи.
4. Полий салат оливковою олією та соком лимона, посоли, поперчи до смаку. Порада: для більшої ситності додай обсмажене філе курки, нарізане шматочками.
ТОСТ З АВОКАДО ТА ЯЙЦЕМ ПАШОТ
Інгредієнти:
- 1 стигле авокадо;
- 2 скибочки цілозернового хліба;
- 2 яйця;
- сік лимона, сіль, перець до смаку;
- оливкова олія.
Як готувати:
1. Обсмаж хліб на сковороді або підсуши в тостері.
2. Розімни авокадо, додай трохи соку лимона, сіль і перець.
3. Намаж авокадо на підсушений хліб.
4. Приготуй яйце пашот: закип’яти воду, додай трохи оцту, зменш вогонь і акуратно розбий яйце у воду. Готуй 3 хвилини.
5. Виклади яйце на тост і полий оливковою олією.
6. Додай приправи до смаку.
Смачного!