3 рецепти смачних новорічних страв, які можна приготувати за 15 хвилин

Швидко і надзвичайно смачно!


ФОТО: Gettyimages; Culinara

опубліковано: 31 грудня 2024

Реклама

Святкування Нового року — це час теплих зустрічей і смачної їжі. Та у такі дні не завжди хочеться годинами стояти біля плити. Саме тому ми зібрали для тебе три швидких і дуже смачних рецепти, які з легкістю можна приготувати всього за 15 хвилин! Усі рецепти взяті з першого кулінарного додатка в Україні Culinara — твого персонального кулінарного помічника. Завантажуй, користуйся промокодом COSMO100 й отримуй безкоштовний доступ на місяць.

А тепер до рецептів!

СМАЖЕНІ ЕРИНГИ

Апетитні грибочки, приготовані на грилі. Відмінно смакують самостійно та разом з іншими продуктами.

Інгредієнти:

  • гриби еринги — 1,2 кг
  • часник — 4 зубки
  • зелена цибуля — 4 пучки
  • рисовий оцет — 4 ст. л.
  • соус унагі (або теріякі) — 60 г
  • кунжутна олія — 8 ст. л.
  • перець чилі — 2 шт.
  • насіння кунжуту — 20 г
  • соєвий соус — 4 ст. л.

Як готувати:

1. Підготуй усі інгредієнти. Ретельно вимий гриби. Наріж їх довгими слайсами та зроби на шматочках легкі надрізи у формі сіточки.

2. Розігрій пательню з олією. Виклади еринги та смаж протягом 2 хвилин.

3. Паралельно розігрій суху сковорідку на середньому вогні та обсмаж кунжут.

4. Почисть та подрібни часник. Дрібно наріж перець чилі. Переклади овочі в миску та додай унагі, соєвий соус, рисовий оцет та кунжутну олію. Перемішай маринад.

5. Щедро змасти маринадом гриби на пательні. Переверни та смаж ще 2 хвилини. Змасти маринадом ще раз.

6. Крупно наріж зелену цибулю та вкинь у пательню до ерингів. Помішуй час від часу та смаж, поки гриби не вберуть увесь маринад.

7. Виклади страву на таріль для подавання. Присип смаженим кунжутом.

ЗАПЕЧЕНИЙ КАМАМБЕР ІЗ ГРУШЕВО-ЯБЛУЧНИМ ЧАТНІ

Кремовий сир під ароматним кисло-солодким соусом із фруктів.

Інгредієнти:

  • сир камамбер — 240 г
  • яблуко (зелене) — 1 шт.
  • груша — 1 шт.
  • цукор — 300 г
  • кориця (паличка) — 2 шт.
  • коріандр — 1/4 ч. л.
  • рожевий перець — для декору
  • м’ята — для декору

Як готувати:

1. Підготуй інгредієнти. Розігрій духовку до 200-220°С.

2. Поклади сир на застелене пергаментом деко. Зроби неглибокі надрізи зверху, не доходячи до країв. Запікай 5-7 хвилин.

3. Приготуй чатні. Почисть яблуко та грушу, наріж кубиками. У сотейник висип нарізані фрукти, додай цукор, корицю та коріандр. Готуй на слабкому вогні, поки цукор розчиниться. Потім збільш вогонь і карамелізуй, постійно помішуючи, щоб спеції добре віддали аромат.

4. Для подавання виклади камамбер на тарілку, зверху — чатні. Прикрась рожевим перцем і листочками м’яти.

КОКОСОВІ КРЕВЕТКИ

Смажені в кокосовій олії креветки та кокосові чипси — швидка та легка страва, яка може стати основною чи додатком до салату.

Інгредієнти:

  • креветки тигрові — 36 шт.
  • кокосова олія — 80 г
  • кокосові чипси — 120 г
  • часник — 4 зубки
  • перець чилі (пластівці) — 12 г
  • кінза — на свій смак
  • сіль — на свій смак

Як готувати:

1. Підготуй інгредієнти. Почисть креветки та розчави часник дерев’яною лопаткою.

2. Підсмаж креветки. Розігрій сковороду, розтопи кокосову олію, додай половину часнику та чилі. Смаж частину креветок так, щоб вони не торкались одна одної, 1-1,5 хвилини з кожного боку. Посоли на свій смак.

3. Додай чипси. Коли креветки будуть майже готові, додай половину кокосових чипсів і перемішай. Виклади креветки із чипсами на тарілку. Викинь обсмажений часник.

4. Повтори процес. Підсмаж решту креветок та чипсів тим же способом.

5. Для подавання виклади готові креветки на тарілку, прикрась подрібненою кінзою.

Смачного! 

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ