7 заправок, які зроблять будь-який салат смачнішим
Perfect match
Так само як м’ясо не можна уявити без ідеального маринаду і соусів до нього, свіжий салат не може і не повинен обходитися без смачної та бажано небанальної заправки. Саме правильні смакові акценти перетворюють таку корисну, багату на вітаміни страву, як салат, на ще й шалено смачну! Отже, якщо тобі набридла оливкова олія та інші стандартні заправки до салатів, наша добірка спеціально для тебе.
Обирай найцікавіший рецепт, експериментуй та насолоджуйся!
Заправки для салатів: прості та смачні рецепти
Гірчично-медова заправка для салату
Інгредієнти:
- мед — 2 столові ложки
- оливкова олія — 3 столові ложки
- часник — 2 зубки
- білий винний оцет — 1 столова ложка
- гірчиця — 3 чайні ложки
- сіль, перець — до смаку
Як готувати:
Змішай усі інгредієнти в мисці та гарненько збий. Дай заправці охолонути.
Заправка для салату з яйцем і анчоусами
Інгредієнти:
- яєчний жовток — 2 штуки
- часник — 2 зубки
- лимон — 1 штука
- гірчиця — 2 чайні ложки
- анчоуси — 5 штук
- оливкова олія — 1/2 склянки
Як готувати:
Вичави сік одного лимона. Змішай усі інгредієнти та подрібни їх за допомогою блендера.
Заправка для салату з авокадо
Інгредієнти:
- авокадо — 1 штука
- лимон — 1 штука
- оливкова олія — 4 столові ложки
- білий винний оцет — 1/4 склянки
- сіль, перець — до смаку
Як готувати:
Вичави сік одного лимона. Змішай м’якуш авокадо, лимонний сік, оцет, сіль і перець і гарненько збий усі інгредієнти за допомогою блендера. Потім поступово вливай у суміш оливкову олію, продовжуючи збивати заправку до однорідної консистенції.
Йогуртова заправка для салату
Інгредієнти:
- натуральний йогурт — 1 склянка
- лимонний сік — 1 чайна ложка
- часник — 2 зубки
- зелень — до смаку
- сіль, перець — до смаку
Як готувати:
Подрібни очищений часник. Додай до нього йогурт, лимонний сік і гарненько все перемішай. Додай до заправки сіль, перець і подрібнену зелень до смаку.
Класична заправка для грецького салату
Інгредієнти:
- оливкова олія — 4 столові ложки
- лимонний сік — 2 столові ложки
- сіль, перець, прованські трави — до смаку
Як готувати:
З’єднай усі інгредієнти та гарненько їх перемішай. Мабуть, найелементарніший у приготуванні соус — він ідеально підійде як для грецького салату, так і для будь-якого іншого салату зі свіжих овочів і зелені.
Заправка для салату з базиліком і оливковою олією
Інгредієнти:
- оливкова олія — 4 столові ложки
- білий винний оцет — 2 столові ложки
- часник — 2 зубки
- листя свіжого базиліку — 1 жменя
- сіль, перець — до смаку
Як готувати:
Подрібни часник і листя базиліку в блендері. Додай оцет та оливкову олію і ще раз збий суміш. Готовий соус посоли та поперчи до смаку.
Незвичайна заправка для салату з полуницею та м’ятою
Інгредієнти:
- полуниця — 200 г
- листя м’яти — 1 жменя
- мед — 2 столові ложки
- білий винний оцет — 1/4 склянки
- лимонний сік — 2 столові ложки
- оливкова олія — 3 столові ложки
- сіль, перець — до смаку
Як готувати:
Змішай полуницю, листя м’яти, мед, оцет, лимонний сік, сіль і перець і збий за допомогою блендера. Поступово додавай у суміш оливкову олію, продовжуючи її збивати до однорідної консистенції.