8 варіантів пісних вареників на Святвечір
Рецепт ідеального тіста та начинки на будь-який смак
Різдво наближається, а з ним і проблема, що б такого приготувати на Святвечір, аби потішити чи здивувати своїх близьких. Звісно, в нас уже є усталені традиції, що ми готуємо в цей день, але навіть тут можливе певне різноманіття.
Вареники — це одна з тих страв, які можна зустріти на більшості столів у Святвечір. Традиційно їх готують пісними, тому в цій добірці пропонуємо 8 варіантів начинок для пісних вареників, які точно доповнять твою вечерю.
РЕЦЕПТ ТІСТА ДЛЯ ВАРЕНИКІВ
Інгредієнти:
- гаряча вода — 1 склянка;
- сіль — 1/2 ч. л.;
- соняшникова олія — 2-3 ст. л.;
- борошно — 2 склянки.
Як готувати:
1. Змішай гарячу воду, половину всього борошна та сіль. Ретельно перемішай, щоб інгредієнти добре поєдналися. Тоді додай олію.
2. Поступово додавай борошно, замішуючи щільне, еластичне тісто. Загорни його в харчову плівку й залиш на 30-40 хвилин «відпочити». Це зробить його більш податливим для ліплення.
3. Поки тісто доходить, займися начинкою (варіанти начинок шукай нижче).
4. Ще раз виміси тісто, а потім його тонко розкачай. Використай склянку, аби вирізати з тіста невеликі кружальця. У кожен виклади трохи охолодженої начинки й ретельно зліпи краї, щоб вареники не розкрилися під час варіння.
5. У великій каструлі закип’яти підсолену воду. Відварюй вареники порціями протягом 5-7 хвилин — вони готові, коли спливуть на поверхню.
ВАРІАНТИ НАЧИНКИ ДЛЯ ПІСНИХ ВАРЕНИКІВ
Картопля із цибулею: картопляне пюре, смажена цибуля, чорний перець.
Капуста тушкована: квашена або свіжа капуста, тушкована з морквою та цибулею.
Гриби: смажені лісові гриби або печериці із цибулею.
Вишня: свіжа або заморожена вишня із цукром.
Мак: перетертий мак із цукром або медом.
Сочевиця: варена сочевиця зі спеціями (паприка, коріандр, чорний перець).
Картопля з грибами: картопляне пюре з дрібно нарізаними смаженими грибами.
Сушені гриби та рис: сушені гриби (попередньо відварені) з відвареним рисом, обсмаженою цибулею, сіллю та перцем.
Смачного!