Десерт за 40 хвилин: простий рецепт шарлотки з яблуками
Класика, яку ми обожнюємо!
ФОТО: Gettyimages
опубліковано: 25 березня 2025
Хочеш чогось солоденького, зробленого власними руками, але не готова проводити години біля плити? Ми маємо безпрограшний варіант на всі випадки життя! Шарлотка з яблуками — перевірена, затишна, ностальгійна класика, яку люблять усі. Лише кілька простих інгредієнтів, мінімум часу і результат, який не потребує коментарів. Готова здивувати себе та близьких? Тоді готуй за нашим рецептом і насолоджуйся смачним домашнім десертом уже за 40 хвилин!
Шарлотка з яблуками: простий рецепт
Інгредієнти:
- яблука — 4-5 шт. (середнього розміру);
- яйця — 3 шт.;
- цукор — 1 склянка (200 г);
- борошно — 1 склянка (130 г);
- сода — 0,5 ч. ложки;
- оцет — 1 ч. ложка (для гасіння соди);
- ванільний цукор — 1 ч. ложка (за бажанням);
- масло або олія для змащування форми.
Як готувати:
1. Очисть яблука від шкірки та насіння, наріж їх тонкими скибочками.
2. У великій мисці збий яйця із цукром і ванільним цукром до пишної пінки.
3. Просій борошно і додай до яєчної суміші, акуратно перемішай. Потім додай гашену соду і ще раз добре перемішай.
4. У форму для випікання виклади яблука, зверху налий тісто. Розрівняй, щоб воно рівномірно покрило яблука.
5. Постав форму в розігріту до 180°C духовку і випікай 30-40 хвилин, поки шарлотка не стане золотистою і не пропечеться (перевір дерев’яною паличкою — якщо вона виходить сухою, значить шарлотка готова).
6. Дай шарлотці охолонути та за бажанням посип цукровою пудрою перед подачею.
Смачного!