Готуємо курку за улюбленим рецептом Тейлор Свіфт
Ситна, ароматна страва зі спеціями та кремовим йогуртовим соусом, яка ідеально підходить для прохолодних вечорів
Кожна справжня фанатка Тейлор Свіфт знає, що вона не тільки чудова співачка, але й обожнює влаштовувати звані вечері для своїх близьких та друзів. Однією з її улюблених страв для частування гостей є курка в муглайському стилі за рецептом Нігелли Лоусон, яким співачка поділилася з Elle в інтерв’ю до свого 30-го дня народження.
ХТО ТАКА НІГЕЛЛА ЛОУСОН?
Нігелла Люсі Лоусон — це англійська авторка кулінарних книг і телевізійна кухарка. Після закінчення Оксфорду Лоусон розпочала кар’єру як літературна критикиня та ресторанна оглядачка. Її перша кулінарна книга How to Eat вийшла в 1998 році та стала бестселером, проданим у кількості 300 тисяч примірників. У 2000 році вийшла її друга книга How to Be a Domestic Goddess, яка здобула British Book Award. На сьогодні Лоусон продала понад 8 мільйонів кулінарних книг і має власну лінію кухонного посуду Living Kitchen.
УЛЮБЛЕНИЙ РЕЦЕПТ ТЕЙЛОР СВІФТ: КУРКА В МУГЛАЙСЬКОМУ СТИЛІ
Курка в муглайському стилі — це ситна, ароматна страва зі спеціями та кремовим йогуртовим соусом, яка ідеально підходить для прохолодних вечорів. Якщо ти хочеш спробувати приготувати щось нове та затишне, цей рецепт точно тобі сподобається.
Фото: allrecipes.com (Sara Haas)
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1,4 кг курячих стегон
- 1 шматок очищеного імбиру
- 4 зубки часнику
- 2 чайні ложки меленого кмину
- 1 чайна ложка меленого коріандру
- 1/2 чайної ложки пластівців перцю чилі
- 4 столові ложки меленого мигдалю
- 120 мл води
- 60 мл рослинної олії
- 5 стручків кардамону (злегка потовчені)
- 2 лаврових листки
- 1 паличка кориці (розламана навпіл)
- 2 дрібно нарізані цибулини
- 240 мл грецького йогурту
- 240 мл курячого бульйону
- 120 мл вершків
- 120 г родзинок
- 1 чайна ложка гарам масали
- 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- 75 г підсмаженого мигдалю в пластівцях
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Поклади імбир, часник, кмин, коріандр і чилі у ступку і змішай до стану пасти. Додай мелений мигдаль і воду, потім знову перемішай і відстав убік.
2. Розігрій олію у великій сковороді й виклади шматки курки — партіями, щоб мʼясо смажилося, а не тушкувалося. Обсмаж курку, потім зніми і переклади на тарілку.
3. Додай спеції у сковороду і трохи обсмаж в олії. Додай цибулю і готуй її, поки вона не стане м’якою та злегка підрум’яненою, часто помішуючи, щоб вона не пригоріла. Влий підготовлену пасту зі спецій і тушкуй.
4. Додай йогурт, по пів склянки за раз, постійно перемішуючи, щоб утворився соус. Потім влий бульйон, додай вершки та родзинки, перемішай.
5. Поверни обсмажену курку в сковороду разом із соками, які з неї стекли. Посип гарам масалою, додай цукор і сіль. Накрий кришкою і тушкуй на слабкому вогні 20 хвилин, періодично перевіряючи, чи м’ясо повністю приготувалося.
Вуаля, все готово! Виклади курку в тарілку і посип підсмаженим мигдалем у пластівцях.
Смачного!