Кіш Лорен: класичний рецепт французького відкритого пирога

Секрети приготування легендарної страви


АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 9 січня 2025

Реклама

Чи є страва, яка однаково добре смакує на сніданок, обід та вечерю? Ми переконані, що є, і це — кіш Лорен. Цей відкритий пиріг з ніжним пісочним тістом, насиченою вершково-сирною начинкою та хрустким беконом доречний завжди. Він смачний і холодним, і підігрітим і подобається майже всім. Ну що, вдалося нам тебе заінтригувати? Якщо так, то читай рецепт, запасайся інгредієнтами та хутчіше готувати!  

Кіш Лорен: рецепт легендарного французького пирога

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 г борошна;
  • 120 г холодного вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • дрібка солі;
  • 1–2 ст. л. холодної води (за потреби).

Для начинки:

  • 150 г бекону;
  • 1 цибулина;
  • 3 яйця;
  • 230 мл вершків (30-33%);
  • 100 г твердого сиру (наприклад, ементаль);
  • дрібка меленого мускатного горіха;
  • сіль та перець до смаку.

Як готувати:

1. У великій мисці змішай борошно та сіль. Додай нарізане кубиками холодне масло та перетри руками або за допомогою блендера до утворення крихти.

2. Додай яйце та швидко заміси тісто. Якщо тісто не збирається в кулю, додай 1-2 ст. л. холодної води. Сформуй кулю з тіста, загорни в харчову плівку та поклади в холодильник на 30 хвилин.

3. Наріж бекон невеликими шматочками та обсмаж на середньому вогні до золотистого кольору. Переклади на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. У тій самій сковороді обсмаж дрібно нарізану цибулю до прозорості.

4. Натри сир на тертці. У мисці збий яйця з вершками, додай мускатний горіх, сіль та перець до смаку.

5. Розігрій духовку до 180°C.

6. Розкачай тісто в коло діаметром трохи більшим за форму для випікання (діаметром приблизно 24 см). Вистели форму тістом, сформуй бортики та наколи дно виделкою.

7. Випікай основу протягом 15 хвилин.

8. Вийми форму з духовки, виклади на основу обсмажений бекон та цибулю, посип сиром та залий яєчно-вершковою сумішшю.

9. Поверни форму до духовки та випікай ще 25-30 хвилин, поки начинка не застигне та не зарум’яниться.

10. Дай кішу трохи охолонути перед подачею.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ