Найкращий зимовий десерт: тирамісу з мандаринами за рецептом Євгена Клопотенка
Яскраве поєднання смаків і текстур, яке стане твоїм улюбленим!
ФОТО: klopotenko.com
опубліковано: 17 січня 2025
Зимовий сезон — це не лише сніг та свята, а й кілограми мандаринів, з’їдених під час перегляду улюблених серіалів чи фільмів. Та для тих найвідданіших фанаток, для яких просто поїдання мандаринок уже замало, ми пропонуємо ідеальний зимовий десерт зі святковою ноткою улюблених цитрусових. Тирамісу з мандаринами — оригінальний рецепт, який поєднує у собі кремову ніжність класичного тирамісу і яскраву цитрусову свіжість, від найвідомішого українського кулінара Євгена Клопотенка.
Тирамісу з мандаринами за рецептом Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
Для мандаринового курду:
- 400-450 г мандаринів (150 мл соку);
- 4 яйця;
- 50 г цукру;
- 80 г масла;
- 1 жовток.
Для вершкового крему:
- 200 мл вершків (33%);
- 30 г цукрової пудри;
- 400 г маскарпоне.
Для тирамісу:
- 200 г печива савоярді;
- 300 мл молока;
- 2-3 мандарини для прикрашання.
Як готувати:
1. Подрібни у блендері 400-450 г мандаринів без шкірки. Проціди масу, щоб отримати сік — потрібно 150 мл.
2. Змішай 4 яйця, 50 г цукру, 80 г масла, 1 жовток і сік мандаринів у сотейнику. Вари на маленькому вогні протягом 5 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. Охолоди курд.
3. Для крему збий 200 мл вершків міксером до стійких піків. Спочатку збивай на низькій швидкості, а через хвилину збільш до максимальної. Додай 30 г цукрової пудри та 400 г маскарпоне, продовжуючи збивати, поки інгредієнти не з’єднаються.
4. Починаємо збирати тирамісу. Занур печиво савоярді в молоко й виклади на дно прямокутної керамічної форми. Для десерту знадобиться близько 200 г печива та 300 мл молока.
5. Зверху на печиво виклади вершковий крем, потім — мандариновий. Розрівняй крем ложкою.
6. Повтори шар печива, потім покрий його мандариновим курдом, а після нього — вершковим кремом.
7. Останній шар прикрась 2-3 нарізаними кружечками мандаринами. Дай десерту настоятися в холодильнику кілька годин.
Смачного!