Не тільки омлет: що приготувати з яєць на сніданок за 15 хвилин

5 елементарних рецептів, які урізноманітнять твої сніданки


опубліковано: 21 січня 2025

Реклама

Яйце — універсальний продукт, який можна приготувати безліччю способів! Якщо ти шукаєш альтернативу звичним омлетам або яєчням, ці рецепти подарують тобі нові смачні ідеї. Лише 15 хвилин — і твої сніданки будуть смачнішими, цікавими й не менш ситними.

Яйця в баклажанах із сиром

Інгредієнти:

  • 2 баклажани;
  • 2 яйця;
  • 50 г сиру фета;
  • сіль, перець до смаку.

Як готувати:

1. Розріж баклажани навпіл, виріж середину (залишаючи 1 см стінки).

2. У сковороді з олією обсмаж баклажани з усіх боків, щоб вони трохи підрум’янилися.

3. Вбий яйце в кожну половинку баклажана, посоли та поперчи.

4. Виклади нарізаний сир фета зверху і готуй під кришкою 5-7 хвилин.

5. Подавай одразу гарячими.

Тости з гуакамоле та яйцем

Інгредієнти:

  • 1 стигле авокадо;
  • 2 скибки хліба (багет або тостовий хліб);
  • 2 яйця;
  • 1 ч. ложка соку лимона;
  • сіль, перець до смаку;
  • червоний перець (за бажанням);
  • зелень для прикрашання (петрушка або кінза).

Як готувати:

1. Підсмаж скибочки хліба (в тостері чи на сковороді) до золотистої скоринки.

2. Розімни авокадо в пюре, додай сік лимона, сіль, перець і за бажанням трохи червоного перцю.

3. Звари яйця.

4. Намаж гуакамоле на підсмажені грінки, поклади зверху яйця, розрізані навпіл (по дві половинки на кожну скибочку).

5. Прикрась зеленню.

Шакшука

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 червоний перець;
  • 2 помідори;
  • сіль, перець до смаку;
  • зелень для прикрашання.

Як готувати:

1. Обсмажуй нарізану цибулю та перець в олії 3-4 хвилини.

2. Додай помідори та спеції, тушкуй 5-7 хвилин.

3. Вбий яйця в соус, накрий кришкою і готуй 3-5 хвилин.

4. Подавай, прикрасивши зеленню.

Салат з вареними яйцями та тунцем

Інгредієнти:

  • 2 варених яйця;
  • 1 банка тунця в олії;
  • листя салату;
  • оливкова олія, сіль, перець до смаку.

Як готувати:

1. Наріж варені яйця великими шматочками.

2. Змішай тунець з листям салату.

3. Додай яйця, полий олією, посоли та поперчи.

Скрембл із беконом та грибами

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 скибочки бекону;
  • 50 г грибів (шампіньйонів);
  • сіль, перець до смаку;
  • зелень для прикрашання.

Як готувати:

1. Обсмаж бекон до хрусткої скоринки на сковороді. Вийми й наріж його дрібними шматочками.

2. На тій самій сковороді обсмаж нарізані гриби до м’якості.

3. Вбий яйця, посоли й поперчи, готуй, постійно помішуючи, поки яйця не стануть м’якими та кремовими.

4. Додай бекон, перемішай і подай, прикрасивши зеленню.

Смачних ранків!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ