Осінній хіт: крем-суп із запеченого гарбуза, який зігріє у холодні дні
Ідеальний обід, який стане твоїм улюбленим
Якщо ти шукаєш простий і смачний рецепт супу, який зігріє в холодні осінні дні, цей кремовий суп із запеченого гарбуза стане ідеальним варіантом. Він не лише неймовірно ніжний і ароматний, а ще й чудово підходить для святкової вечері або легкого обіду. Також його можна легко змінювати відповідно до свого смаку — додавати улюблені спеції, робити більш пікантним чи солодким. Гарантуємо, цей суп має всі шанси стати твоєю улюбленою стравою з гарбуза.
Рецепт смачного кремового супу із запеченого гарбуза
Інгредієнти:
- 1 гарбуз (близько 1,5 кг);
- 4 столові ложки оливкової олії;
- 1 велика цибулина;
- 4-6 зубків часнику;
- 1/2 чайної ложки морської солі;
- 1/2 чайної ложки меленої кориці;
- 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха;
- щіпка гвоздики;
- каєнський перець (за бажанням);
- чорний перець (за бажанням);
- 400 мл овочевого бульйону;
- 100 мл кокосового молока або вершків;
- 2 столові ложки меду;
- 50 г гарбузового насіння.
Як готувати:
1. Розігрій духовку до 220°C. Розріж гарбуз навпіл і вийми насіння. Далі розріж кожну половинку на четвертини, змасти м’якоть однією столовою ложкою оливкової олії та виклади гарбуз зрізом вниз на деко. Запікай гарбуз 35-40 хвилин, поки він не стане м’яким. Потім відстав його охолонути.
2. Поки гарбуз остигає, нагрій у великій каструлі 3 столові ложки оливкової олії на середньому вогні. Додай нарізану цибулю, часник і сіль. Обсмажуй, помішуючи, поки цибуля не стане прозорою.
3. Очисть гарбуз від шкірки й додай його до цибулі. Також додай корицю, мускатний горіх, гвоздику, каєнський перець (якщо хочеш гостроти) і трошки чорного перцю. Перемішай гарбуз ложкою, щоб трохи розім’яти, і влий бульйон. Доведи суп до кипіння, потім зменш вогонь і тушкуй ще 15 хвилин.
4. Додай кокосове молоко та мед і добре перемішай. Після цього трохи остуди суп і збий його блендером до однорідної кремової консистенції.
5. Розлий суп по тарілках і посип кожну порцію підсмаженим гарбузовим насінням.
Смачного!