Осінній хіт: крем-суп із запеченого гарбуза, який зігріє у холодні дні

Ідеальний обід, який стане твоїм улюбленим


АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 22 жовтня 2024

Реклама

Якщо ти шукаєш простий і смачний рецепт супу, який зігріє в холодні жовтневі дні, цей кремовий суп із запеченого гарбуза стане ідеальним варіантом. Він не лише неймовірно ніжний і ароматний, а ще й чудово підходить для святкової вечері або легкого обіду. Також його можна легко змінювати відповідно до свого смаку — додавати улюблені спеції, робити більш пікантним чи солодким. Гарантуємо, цей суп має всі шанси стати твоєю улюбленою стравою з гарбуза.

Рецепт смачного кремового супу із запеченого гарбуза

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз (близько 1,5 кг);
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 1 велика цибулина;
  • 4–6 зубків часнику;
  • 1/2 чайної ложки морської солі;
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці;
  • 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха;
  • щіпка гвоздики;
  • каєнський перець (за бажанням);
  • чорний перець (за бажанням);
  • 400 мл овочевого бульйону;
  • 100 мл кокосового молока або вершків;
  • 2 столові ложки меду;
  • 50 г гарбузового насіння.

Як готувати:

1. Розігрій духовку до 220°C. Розріж гарбуз навпіл і вийми насіння. Далі розріж кожну половинку на четвертини, змасти м’якоть однією столовою ложкою оливкової олії та виклади гарбуз зрізом вниз на деко. Запікай гарбуз 35–40 хвилин, поки він не стане м’яким. Потім відстав його охолонути.

2. Поки гарбуз остигає, нагрій у великій каструлі 3 столові ложки оливкової олії на середньому вогні. Додай нарізану цибулю, часник і сіль. Обсмажуй, помішуючи, поки цибуля не стане прозорою.

3. Очисть гарбуз від шкірки й додай його до цибулі. Також додай корицю, мускатний горіх, гвоздику, каєнський перець (якщо хочеш гостроти) і трошки чорного перцю. Перемішай гарбуз ложкою, щоб трохи розім’яти, і влий бульйон. Доведи суп до кипіння, потім зменш вогонь і тушкуй ще 15 хвилин.

4. Додай кокосове молоко та мед і добре перемішай. Після цього трохи остуди суп і збий його блендером до однорідної кремової консистенції.

5. Розлий суп по тарілках і посип кожну порцію підсмаженим гарбузовим насінням.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ