Паста з рикотою та шпинатом: улюблений рецепт Джорджо Армані, який захочеш спробувати і ти
Легендарний рецепт
АВТОР: Юлія Николайчук
опубліковано: 26 липня 2024
Паста з рикотою (італійським сиром, що виготовляється з молочної сироватки) та шпинатом — чудовий варіант ситного обіду чи вечері для тих, хто дотримується вегетаріанського раціону або ж просто любить сир із зеленню. Про те, як приготувати її в італійському стилі, свого часу розповів дизайнер Джорджо Армані.
Фото: Stefan Paun
Інгредієнти для начинки:
- рикота — 600 грамів
- шпинат — 600 грамів
- яйце — 1 штука
- тертий сир грана падано — 100 грамів
- тертий сир пекоріно — 100 грамів
- сіль — до смаку
- перець — до смаку
Інгредієнти для пасти:
- борошно — 600 грамів
- яйця — 4 штуки
- тепла вода — 120 мілілітрів
- сіль — до смаку
Інгредієнти для соусу:
олія — 100 грамів
сир грана падано — 20 грамів
свіжа шавлія
Як приготувати пасту з рикотою та шпинатом:
1. Бланшуй шпинат, потім відтисни його й наріж.
2. Змішай в мисці шпинат та рикоту разом з іншими інгредієнтами для начинки.
3. Залиш начинку в холодильнику на годину.
4. Щоб приготувати пасту, змішай усі інгредієнти та заміси тісто. Загорни його в харчову плівку і залиш на 30 хвилин. Потім тонко розкачай і наріж квадратами зі стороною 6 см.
5. Поклади по ложці начинки в центр кожного квадрата, змочи краї тіста водою і защипни їх. Потім скрути пасту у форму, що нагадує цукерку.
6. Звари пасту в киплячій підсоленій воді. Нагрій у сковорідці інгредієнти для соусу і додай до нього макарони. Подавай пасту із зеленню та оливковою олією.