Простий рецепт млинців, які завжди виходять ідеальними
Улюблений десерт із дитинства, який асоціюється з теплом і затишком
ФОТО: Gettyimages
опубліковано: 3 березня 2025
Ніжні, золотисті та смачні — млинці з дитинства і до сьогодні створюють для кожної з нас атмосферу тепла та затишку навіть у найнапруженіший день. І що важливо, для того щоб приготувати ідеальні млинці, не потрібно бути професійним шеф-кухарем! Завдяки цьому простому рецепту ти зможеш приготувати млинці, які завжди виходять ідеальними: м’якими, з хрусткою скоринкою та неймовірно смачними. Готова до сніданку, який зробить твій день?
Ніжні млинці на молоці: простий рецепт
Інгредієнти:
- молоко — 500 мл;
- борошно — 1 склянка;
- яйця — 2 шт.;
- цукор — 1 ст. л.;
- сіль — 1/4 ч. л.;
- олія — 2 ст. л.;
- ванільний цукор (за бажанням) — 1 ч. л.;
- олія для смаження.
Як готувати:
1. У великій мисці змішай яйця, цукор, ванільний цукор (якщо використовуєш) і сіль. Збий усе вінчиком або міксером.
2. Поступово додавай молоко, продовжуючи збивати масу.
3. Додай борошно, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок. Тісто має бути трохи рідким, але не занадто водянистим.
4. Додай олію і ще раз перемішай.
5. Розігрій сковороду на середньому вогні, змасти її невеликою кількістю олії.
6. Виливай тісто на сковороду порціями, обертаючи її, щоб тісто рівномірно розподілилося.
7. Смаж млинці з обох боків до золотистої скоринки (по 1-2 хвилини з кожного боку).
8. Виклади готові млинці на тарілку, можна змастити їх маслом або медом.
Млинці можна подавати з різними начинками: варенням, медом, ягодами, шоколадом чи будь-якою солоною начинкою на твій смак.
Смачного!