Як приготувати ідеальні сирники: рецепт від Євгена Клопотенка
Його рецепт дуже простий, швидкий, а результат — незмінно смачний
Дай вгадаємо: ти, як і ми, обожнюєш сирники, але ніяк не можеш знайти спосіб, у який тобі вдасться їх приготувати? Іноді сирники розвалюються на сковороді, не рум’яняться або ж виходять давкими чи глевкими? Не хвилюйся, ти не сама! Ці труднощі трапляються з багатьма.
Однак ми маємо рішення. Найпопулярніший український кулінар Євген Клопотенко розкрив секрет ідеальних сирників, які завжди вдаються. Його рецепт дуже простий, швидкий, а результат — незмінно смачний.
Простий рецепт сирників від Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
- 400-500 г кисломолочного сиру (9%)
- 1 яйце
- 3 ст. л. цукру
- 10 г ванільного цукру
- дрібка солі
- 3 ст. л. (або 100 г) борошна з гіркою (+ додатково для панірування)
- 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження
Як готувати:
1. Змішай у мисці 400 г кисломолочного сиру, 1 яйце, 3 ст. л. цукру, 10 г ванільного цукру та дрібку солі для балансу смаку. Це буде твоїм тістом для сирників.
2. Ретельно перемішай виделкою до отримання однорідної маси.
3. Додай до суміші 3 ст. л. пшеничного борошна з невеличкою гіркою та знову ретельно перемішай ложкою до утворення однорідної маси, схожої на тісто. Додай ложку борошна до більш вологого сиру.
4. Сформуй сирнички. На дошку насип трошки борошна. Намасти руки невеличкою кількістю соняшникової олії. Сформуй круглі сирники діаметром 4 см та заввишки 2 см, вагою приблизно 50-60 г.
5. Виклади їх на дошку, притрушену борошном, так, щоб вони не торкалися один одного. Обкачай сирники з усіх боків у борошні.
6. Розігрій сковорідку з 3-4 ст. л. соняшникової олії на середньому вогні. Обсмаж сирники з обох боків до золотистого кольору (по 2-3 хвилини з кожного боку).
7. Готові сирники виклади на тарілку з паперовим рушником, щоб забрати зайвий жир.
8. Подавай сирники гарячими. Зі сметаною, варенням, медом, свіжими ягодами або фруктами — на твій смак.
Смачного!