Простий рецепт яблучного пирога, який точно вдасться
Неймовірний домашній десерт, який захочеться готувати на постійній основі
Ароматні яблука, запашна кориця, свіжоспечене тісто… Не дивуйся, якщо зловиш себе на тому, що побіжиш уночі до холодильника за ще одним шматочком цього неймовірного пирога.
Цей десерт відчувається як обійми після довгого дня, як тепла ванна після грози, як перший ковток гарячого чаю, коли на вулиці вже прохолодно. А головне — цей пиріг настільки простий у приготуванні, що він точно вдасться навіть тим, хто з кулінарією на «ви» і пошепки.
@caremepastry
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЯБЛУЧНОГО ПИРОГА:
Для начинки
- 1 кг яблук
- 140 г цукру
- 1/2 ч. л. кориці
- 3 ст. л. борошна
Для тіста
- 225 г вершкового масла кімнатної температури
- 50 г цукру
- 2 яйця
- 350 г пшеничного борошна
А також збиті вершки або морозиво для подачі.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ:
- Поклади паперові рушники на деко. Розріж яблука на четвертинки, видали серцевину, зніми шкірку та наріж яблука тонкими скибочками. Виклади яблука у деко, накрий паперовими рушниками та відклади.
- У великій мисці змішай масло та цукор до однорідності. Додай ціле яйце та ще один жовток (білок залиш на потім) і збий до консистенції яєчні.
- Поступово додай борошно, перемішуючи дерев’яною ложкою, поки тісто не почне збиратися в грудки. Сформуй з тіста кулю, загорни в харчову плівку та постав у холодильник на 45 хвилин.
- У великій мисці змішай 140 г цукру, корицю та борошно для начинки.
- Розігрій духовку до 180°C. Легко збий білок виделкою.
- Відріж третину тіста та залиш загорнутою, а іншу частину розкачай для форми і виклади її на деко для випікання. Розкачай залишок тіста в коло.
- Промокни яблука кухонним папером, змішай їх із цукром і корицею, а потім додай у форму з тістом.
- Змасти краї тіста водою, накрий іншою, попередньо розкачаною частиною тіста та притисни краї. Обріж краї ножем і зроби 5 маленьких надрізів зверху для виходу пари.
- Змасти пиріг збитим білком, посип цукром і випікай 40-45 хвилин до золотистого кольору.
Вуаля, готово! Подавай теплим з вершками чи кулькою ванільного морозива.