Рататуй: як приготувати ідеальне французьке рагу
Вирушаємо до сонячної Франції
Їжа — це мова, якою говорять усі народи, і ми з радістю знову пропонуємо тобі новий випуск нашої кулінарної рубрики, де відкриваємо для себе традиційні страви з різних куточків планети. Цього разу ми прямуємо до сонячної Франції, де простота поєднується з глибоким смаком.
Головний герой сьогодні рататуй, прованське рагу, що підкорює серця запашними овочами й ароматом свіжих трав. Ця страва стала ще популярнішою завдяки мультфільму «Рататуй». Кого ж не цікавило, яку страву приготував маленький пацюк Ремі, що вона так вразила ресторанного критика?
Які секрети кулінарії ховаються в цій простій, але вишуканій страві? Дізнаймося, як поєднання сезонних овочів, ароматних трав та оливкової олії створює страву, яка втілює дух Провансу.
Рататуй: простий рецепт приготування французького овочевого рагу
Інгредієнти:
- 2 баклажани;
- 6 томатів рома;
- 2 жовтих кабачки;
- 2 цукіні;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 1 середня біла цибулина, дрібно нарізана;
- 4 зубки часнику, подрібнені;
- 1 червоний і 1 жовтий болгарський перець;
- сіль до смаку;
- свіжомелений чорний перець до смаку;
- 800 г подрібнених томатів;
- 3 столові ложки свіжого базиліку;
- 1 чайна ложка подрібненого часнику;
- 2 столові ложки дрібно нарізаної свіжої петрушки;
- 2 чайні ложки свіжого чебрецю;
- 4 столові ложки оливкової олії.
Як готувати:
1. Розігрій духовку до 190°C.
2. За допомогою гострого ножа наріж баклажани, томати, кабачки та цукіні круглими скибочками та відклади вбік.
3. Обери глибоку сковороду, яка підійде для подальшого запікання у духовій печі. Розігрій на ній оливкову олію на середньому вогні. Обсмаж цибулю, часник і болгарські перці до м’якості (близько 10 хвилин). Приправ сіллю та перцем, потім додай подрібнені томати. Перемішуй, поки інгредієнти повністю не з’єднаються.
4. Зніми соус з вогню, потім додай базилік. Ще раз перемішай, потім вирівняй поверхню соусу лопаткою.
5. Виклади овочі, як на фото, почергово (баклажан, томат, кабачок, цукіні) на поверхню соусу, починаючи з країв і рухаючись до центру сковороди. Приправ зверху сіллю та перцем.
6. У невеличкій мисці змішай базилік, часник, петрушку, чебрець, сіль, перець та оливкову олію. Вилий трав’яну приправу на овочі.
7. Накрий сковороду фольгою і запікай страву в духовці 40 хвилин. Зніми фольгу і потім запікай ще 20 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
8. Подавай рататуй гарячим як основну страву або гарнір.
Смачного!