Рецепт гарбузового лате, яке можна приготувати в домашніх умовах
Найзатишніший осінній напій!
Із чим у тебе асоціюється осінь? Це жовтогаряче листя під ногами, затишні шарфи, прогулянки в прохолодні дні та, звичайно ж, ароматні гарячі напої. Якщо ти фанатка гарбузового лате з кав’ярні, чому б не спробувати приготувати його вдома? Це легко, швидко, і ти зможеш насолодитися улюбленим напоєм у будь-який момент! Ось простий рецепт гарбузового лате, яке можна зробити власноруч.
Рецепт ідеального гарбузового лате в домашніх умовах
Інгредієнти:
- 2 столові ложки гарбузового пюре (консервованого або домашнього);
- 2 порції еспресо або 150 мл міцної кави;
- 1 столова ложка кленового сиропу;
- 300 мл молока;
- 1/2 чайної ложки суміші прянощів (кориця, імбир, мускатний горіх, духмяний перець, гвоздика);
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту;
- щіпка морської солі.
Як готувати:
1. Змішай інгредієнти. У невеликій каструлі з’єднай молоко, гарбузове пюре, еспресо, кленовий сироп, прянощі, ванільний екстракт і сіль.
2. Нагрій суміш. Постав каструлю на слабкий вогонь і нагрівай, постійно збиваючи віничком, поки суміш не стане однорідною і гарячою, але не закипить.
3. Збий молоко. Якщо хочеш отримати піну, можеш використати ручний збивач молока або просто інтенсивно збити молоко в каструлі віничком до утворення легкої піни.
4. Влий готовий гарбузовий лате у чашку. За бажанням прикрась його збитими вершками або паличкою кориці.
Смачного!