Рецепт салату із запеченого гарбуза з козячим сиром, гранатом і медовими горіхами

Ідеальний спосіб розкрити багатий осінній смак гарбуза


АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 7 листопада 2024

Реклама

Бабуся чи мама передала гарбуз із села або ж ти натрапила на нього в супермаркеті зі знижкою? І ось тепер він займає місце на кухні, а ти все ніяк не наважишся його приготувати? Цей рецепт — ідеальний спосіб розкрити багатий осінній смак гарбуза. Простий і вишуканий, цей салат легко здивує і наситить тебе і твоїх гостей.

Рецепт смачного салату із запеченого гарбуза

Інгредієнти:

  • 1/2 гарбуза баттернат (очищеного та нарізаного кубиками);
  • зернятка одного граната;
  • 80 г козячого сиру;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 30 г гарбузового насіння;
  • 30 мл меду;
  • 2,5 г морської солі (пластівцями);
  • оливкова олія extra virgin (для заправки та запікання);
  • сік одного лимона (для заправки);
  • сіль і перець (на свій смак для заправки);
  • 15 г листя м’яти.

Як готувати:

1. Розігрій духовку до 180°C. Наріж гарбуз невеликими кубиками. Виклади їх на деко, застелене пергаментом. Збризни кубики гарбуза оливковою олією, добре перемішай. Запікай у духовці 30-40 хвилин, доки гарбуз не стане м’яким і золотистим. Перемішуй час від часу для рівномірного запікання.

2. Поки гарбуз запікається, нагрій невелику каструлю на середньому вогні. Виклади в неї волоські горіхи та гарбузове насіння. Додай мед і посип морською сіллю. Постійно помішуй, доки на меді не почнуть утворюватися бульбашки (приблизно 2 хвилини). Зніми з вогню і виклади горіхи та насіння на лист пергаменту для охолодження та затвердіння.

3. У невеликій чашці приготуй заправку. Для цього змішай щедру порцію оливкової олії, лимонний сік, сіль і перець.

4. Коли гарбуз трохи охолоне, виклади його на сервірувальну тарілку. Додай свіже листя м’яти, крихти козячого сиру, карамелізовані горіхи та насіння граната.

5. Полий готовою заправкою та подай. 

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ