Рецепт салату із запеченого гарбуза з козячим сиром, гранатом і медовими горіхами
Ідеальний спосіб розкрити багатий осінній смак гарбуза
Бабуся чи мама передала гарбуз із села або ж ти натрапила на нього в супермаркеті зі знижкою? І ось тепер він займає місце на кухні, а ти все ніяк не наважишся його приготувати? Цей рецепт — ідеальний спосіб розкрити багатий осінній смак гарбуза. Простий і вишуканий, цей салат легко здивує і наситить тебе і твоїх гостей.
Рецепт смачного салату із запеченого гарбуза
Інгредієнти:
- 1/2 гарбуза баттернат (очищеного та нарізаного кубиками);
- зернятка одного граната;
- 80 г козячого сиру;
- 100 г волоських горіхів;
- 30 г гарбузового насіння;
- 30 мл меду;
- 2,5 г морської солі (пластівцями);
- оливкова олія extra virgin (для заправки та запікання);
- сік одного лимона (для заправки);
- сіль і перець (на свій смак для заправки);
- 15 г листя м’яти.
Як готувати:
1. Розігрій духовку до 180°C. Наріж гарбуз невеликими кубиками. Виклади їх на деко, застелене пергаментом. Збризни кубики гарбуза оливковою олією, добре перемішай. Запікай у духовці 30-40 хвилин, доки гарбуз не стане м’яким і золотистим. Перемішуй час від часу для рівномірного запікання.
2. Поки гарбуз запікається, нагрій невелику каструлю на середньому вогні. Виклади в неї волоські горіхи та гарбузове насіння. Додай мед і посип морською сіллю. Постійно помішуй, доки на меді не почнуть утворюватися бульбашки (приблизно 2 хвилини). Зніми з вогню і виклади горіхи та насіння на лист пергаменту для охолодження та затвердіння.
3. У невеликій чашці приготуй заправку. Для цього змішай щедру порцію оливкової олії, лимонний сік, сіль і перець.
4. Коли гарбуз трохи охолоне, виклади його на сервірувальну тарілку. Додай свіже листя м’яти, крихти козячого сиру, карамелізовані горіхи та насіння граната.
5. Полий готовою заправкою та подай.
Смачного!