Рецепт шоколадно-бананового пирога без цукру

Десерт, що не залишить тебе байдужою


АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 21 квітня 2025

Реклама

Хто сказав, що корисні десерти мають бути нудними? Якщо тобі хочеться чогось солоденького, але без шкоди для фігури — цей шоколадно-банановий пиріг без цукру точно стане твоїм фаворитом. Він готується дуже швидко, не містить цукру та молочних продуктів, має насичений шоколадний смак і приємну, ніжну текстуру. Цей корисний десерт ідеально підходить для ланч-боксів, пікніків або просто як смачний та легкий перекус протягом дня.

Шоколадно-банановий пиріг без цукру: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • 3 стиглі банани (приблизно 300 г очищених);
  • 2 яйця;
  • 100 г фініків без кісточок;
  • 60 мл кленового сиропу або меду;
  • 80 мл рослинної олії;
  • 130 г пшеничного борошна;
  • 30 г какао або натурального какао-порошку;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • ½ ч. л. соди;
  • 50 г шматочків чорного/молочного шоколаду.

Як готувати:

1. Розігрій духовку до 180°C. Застели форму для кексу (приблизно 22 см) пергаментом або використай силіконову.

2. У великій мисці змішай борошно, какао, розпушувач і соду. Додай ⅔ шоколадних шматочків і перемішай.

3. У чашу блендера або кухонного комбайна виклади банани, яйця, фініки, кленовий сироп або меду і олію. Збивай, поки фініки не подрібняться до однорідної консистенції.

4. Вилий вологу суміш у миску з сухими інгредієнтами і обережно перемішай вінчиком або силіконовою лопаткою — лише до з’єднання. Не перемішуй занадто довго, адже це змінить структуру тіста.

5. Вилий тісто у форму, зверху посип рештою шоколаду. Випікай 50 хвилин, потім накрий фольгою і допікай ще 15–20 хвилин.

6. Дістань з духовки та залиш остигати. Через 20 хвилин витягни з форми і дай повністю охолонути на решітці. Порада: особливо смачно, якщо вже охолоджений десерт подавати з кулькою ванільного морозива. 

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ