Рецепт тижня: пікантна паста з горілкою від Джіджі Хадід
Секретний інгредієнт
Шукаєш швидкий рецепт мегаароматної пасти на вечерю? Тоді цей варіант від супермоделі Джіджі Хадід саме для тебе. У 2020 році рецепт пасти від Джіджі став вірусним і підкорив Instagram та TikTok. Ця страва поєднує в собі звичайні інгредієнти з несподіваним секретом — горілкою. Алкоголь випаровується під час приготування, залишаючи після себе лише тонкий, але цікавий присмак. Вершки роблять соус неймовірно ніжним, а пармезан з перцем чилі додають пікантності.
Чому тобі сподобається цей рецепт:
Швидкий і простий: усього 30 хвилин — і ти будеш ласувати смачною та ситною вечерею.
Ароматний: поєднання горілки, томатів, вершків і пармезану створює неймовірно багатий і насичений смак.
Варіативний: не любиш гостре? Регулюй кількість перцю чилі. Також можеш додати до пасти креветки або курку, щоб зробити її більш ситною.
Інгредієнти для приготування пасти з горілкою від Джіджі Хадід:
- 450 г пасти на твій вибір
- 120 мл оливкової олії
- 1 цибулина шалота, нарізана кубиками
- 4 зубки часнику, подрібнені
- 120 мл томатного пюре
- 60 мл горілки (за бажанням)
- 240 мл вершків
- 1/2 чайної ложки пластівців перцю чилі (регулюй до смаку)
- сіль і чорний перець до смаку
- 50 г вершкового масла
- 120 г пармезану
Як готувати:
- Закип’яти воду з дрібкою солі у великій каструлі.
- Вари пасту згідно з інструкціями на упаковці, але на одну хвилину менше, до стану al dente (вона дійде до готовності в соусі). Не забудь відлити близько 240 мл води з пасти перед тим, як її злити.
- Поки вариться паста, розігрій оливкову олію на сковороді на середньому вогні.
- Додай шалот або цибулю і смаж, доки вони не стануть м’якими, приблизно 3 хвилини. Потім додай часник і готуй ще хвилинку, щоб він розкрив свій аромат.
- Влий горілку (якщо використовуєш) і готуй ще 30 секунд, одночасно помішуючи лопаткою всі підсмажені шматочки.
- Додай томатне пюре і готуй 1 хвилину, вмішуючи його у решту інгредієнтів.
- Додай вершки, пластівці перцю чилі, сіль та перець.
- Доведи до кипіння і тушкуй 5 хвилин, не забуваючи помішувати.
- Зменш вогонь до мінімуму. Додай зварену пасту і влий підготовлену воду. Порада: додавай по столовій ложці, доки не отримаєш соус бажаної консистенції.
- Кинь туди масло і пармезан, все добре перемішай.
- Вуаля, все готово. Пасту подавай з келихом білого сухого вина.
Смачного!