Шакшука: ідеальний сніданок, який можна приготувати за 10 хвилин

Швидко, смачно і дуже естетично!


ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 13 січня 2025

Реклама

Сніданок у бурхливі будні — це завжди про швидкість і зручність, але це зовсім не означає, що треба жертвувати смаком чи задоволенням. Кожен хоче чогось смачного, корисного і такого, що не забере багато часу. І ось тут на допомогу приходить шакшука — ідеальна страва, яка зекономить час і разом з тим приємно здивує своїм насиченим смаком. Ця яскрава, барвиста страва з Близького Сходу поєднує яєчню з овочами та спеціями, створюючи справжній вибух смакових відчуттів. Вона стане твоїм улюбленим сніданком, який подарує заряд енергії на цілий день. І все це — лише за 10 хвилин! Ось як її приготувати.

Шакшука: рецепт швидкого та смачного сніданку

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 2 яйця;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 великий помідор;
  • 1/2 червоного болгарського перцю;
  • 1/4 цибулини;
  • 1 зубок часнику;
  • сіль та спеції (кмин, паприка, чорний мелений перець) на свій смак;
  • свіжа зелень (петрушка або кінза) для прикраси.

Як готувати:

1. На середньому вогні розігрій оливкову олію у сковороді. Додай дрібно нарізану цибулю та часник, обсмажуй до м’якості.

2. Додай нарізаний кубиками болгарський перець і готуй ще 3 хвилини, помішуючи.

3. Наріж помідор і додай його до овочів. Готуй ще 2 хвилини, поки помідор не почне виділяти сік.

4. Додай спеції: кмин, паприку, сіль і перець. Добре перемішай.

5. Обережно зроби два невеликі заглиблення в овочевій суміші та розбий в них яйця.

6. Накрий сковороду кришкою і готуй ще 3-5 хвилин, поки білки не затвердіють (жовтки мають залишитися рідкими).

7. Прикрась готову шакшуку свіжою зеленню і подай гарячою зі свіжим хлібом або лавашем.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ