Шакшука: ідеальний сніданок, який можна приготувати за 10 хвилин
Швидко, смачно і дуже естетично!
ФОТО: Gettyimages
опубліковано: 13 січня 2025
Сніданок у бурхливі будні — це завжди про швидкість і зручність, але це зовсім не означає, що треба жертвувати смаком чи задоволенням. Кожен хоче чогось смачного, корисного і такого, що не забере багато часу. І ось тут на допомогу приходить шакшука — ідеальна страва, яка зекономить час і разом з тим приємно здивує своїм насиченим смаком. Ця яскрава, барвиста страва з Близького Сходу поєднує яєчню з овочами та спеціями, створюючи справжній вибух смакових відчуттів. Вона стане твоїм улюбленим сніданком, який подарує заряд енергії на цілий день. І все це — лише за 10 хвилин! Ось як її приготувати.
Шакшука: рецепт швидкого та смачного сніданку
Інгредієнти (на 1 порцію):
- 2 яйця;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 великий помідор;
- 1/2 червоного болгарського перцю;
- 1/4 цибулини;
- 1 зубок часнику;
- сіль та спеції (кмин, паприка, чорний мелений перець) на свій смак;
- свіжа зелень (петрушка або кінза) для прикраси.
Як готувати:
1. На середньому вогні розігрій оливкову олію у сковороді. Додай дрібно нарізану цибулю та часник, обсмажуй до м’якості.
2. Додай нарізаний кубиками болгарський перець і готуй ще 3 хвилини, помішуючи.
3. Наріж помідор і додай його до овочів. Готуй ще 2 хвилини, поки помідор не почне виділяти сік.
4. Додай спеції: кмин, паприку, сіль і перець. Добре перемішай.
5. Обережно зроби два невеликі заглиблення в овочевій суміші та розбий в них яйця.
6. Накрий сковороду кришкою і готуй ще 3-5 хвилин, поки білки не затвердіють (жовтки мають залишитися рідкими).
7. Прикрась готову шакшуку свіжою зеленню і подай гарячою зі свіжим хлібом або лавашем.
Смачного!