Суп із броколі та чеддером: рецепт, який став віральним у TikTok
Так смачно, що ти захочеш другу порцію
Останнім часом у TikTok можна знайти безліч відео з приготуванням страв, які різко стають віральними. Один з таких хітів — суп із броколі та чеддером. Його популярність легко пояснити: він не тільки смачний і поживний, але й швидкий у приготуванні. Ще одна причина його популярності — прості інгредієнти, які легко знайти в будь-якому супермаркеті. Крім того, рецепт можна адаптувати до власних вподобань: зробити суп густішим або рідшим, додати улюблені спеції чи замінити частину інгредієнтів на більш дієтичні варіанти. Особливо цей суп сподобається любителям сирних страв, адже плавлений чеддер додає йому виразного смаку та апетитної консистенції.
Тож якщо ти шукаєш простий, швидкий і неймовірно смачний рецепт, цей суп із броколі та чеддером точно вартий твоєї уваги!
@emthenutritionist SUPER GREENS BROCCOLI AND CHEDDAR SOUP So simple and easy to prepare but full of flavour, i absolutly love a good broccoli and cheddar soup. my version packs in all the extra greens for a nutritonal boost to keep our immune systems fighting fit. Pair with an additional protein, I like to add some shredded chicken and serve with toasted sourdough for dunking. Serves 4. 240kcal and 16g protein using whole milk. * 2 sticks of celery, chopped * 1 head of broccoli, chopped into florets * 1 courgette, chopped * Large handful of spinach * 1 leek, sliced * 2 garlic cloves, minced * Pinch of dried rosemary * 250ml milk (preferably whole milk to prevent splitting) * 350ml water * 1 stock cube of choice I used chicken * 60g smoked cheddar cheese, grated * 1 tsp wholegrain mustard * Salt and pepper, to taste * 1 heaped tbsp ricotta * optional: 2 rashers of smoked pancetta for topping, crisped up. In a large pot, gently heat a little olive oil and sauté the leek, celery, and garlic for 5 minutes until softened. Add the broccoli, courgette, and rosemary, and cook for 3-4 minutes. Dissolve the stock cube in the 350ml water and add it to the pot along with the mustard. Bring the mixture to a gentle simmer. Once simmering, add the milk, ensuring the heat remains low and doesn’t boil to prevent splitting. If it does split, don’t worry. It will be fine once blended. Cook for 10-12 minutes until the vegetables are tender. Add the spinach and stir until wilted. Remove from heat, add the cheddar, ricotta, and blend the soup until smooth. Season with salt and pepper to taste and serve. Top with crispy pancetta if you wish! #soup #healthyrecipes #whatieatinaday ♬ original sound - Emily English
Суп із броколі та чеддером: рецепт
Інгредієнти:
- 50 г вершкового масла;
- 1 середня цибулина, дрібно нарізана;
- 1/2 ч. л. солі;
- чорний мелений перець (на свій смак);
- 3 зубки часнику, подрібнені;
- 30 г пшеничного борошна;
- 400 мл молока (можна використовувати рослинне);
- 500 мл овочевого бульйону;
- 200 г броколі, розділеної на дрібні суцвіття;
- 1 велика морквина, натерта або нарізана соломкою;
- 1/2 ч. л. діжонської гірчиці;
- 180 г сиру чеддер;
- домашні сухарики для подачі (за бажанням).
Як готувати:
1. У великій каструлі або сотейнику розтопи вершкове масло на середньому вогні. Додай цибулю, сіль і мелений чорний перець. Обсмажуй, помішуючи, близько 5 хвилин, поки цибуля не стане м’якою.
2. Додай подрібнений часник і обсмажуй ще хвилину.
3. Посип борошном і готуй, постійно помішуючи, 1-2 хвилини, поки воно не набуде золотистого кольору.
4. Повільно влий молоко, безперервно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
5. Додай бульйон, броколі, моркву та гірчицю. Перемішай і доведи до кипіння. Зменш вогонь і вари 15-20 хвилин, поки броколі не стане м’якою.
6. Зменш вогонь до мінімуму і поступово додай сир, постійно помішуючи, поки він повністю не розплавиться і суп не стане однорідним.
7. Перевір на смак, за необхідності додай сіль і перець. Подавай гарячим із сухариками або шматком хрусткого багета.
Смачного!