Як приготувати чизкейк «Нью-Йорк»: рецепт від Євгена Клопотенка
Класичний десерт у домашніх умовах
Ніжний, вершковий, з ідеальною текстурою — чизкейк «Нью-Йорк» давно завоював серця ласунів та ласунок по всьому світу. Либонь, і ти не раз замовляла його у закладі чи купувала у кондитерській, аби потім насолодитися кожним шматочком. Та приготувати цей десерт удома — простіше, ніж здається. Чизкейк «Нью-Йорк» від Євгена Клопотенка — це класика з українським акцентом, адаптована до наших реалій, але без втрати автентичного смаку. Читай далі, запасайся інгредієнтами й нумо готувати!
Чизкейк «Нью-Йорк»: рецепт Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
Для основи:
- 400 г пісочного печива;
- 150 г розм’якшеного вершкового масла.
Для начинки:
- 650 г вершкового сиру «Філадельфія»;
- 250 мл вершків (30-33%);
- 150 г цукру;
- 3 яйця.
Як готувати:
1. Підготуй основу. Подрібни 400 г пісочного печива у блендері до стану крихти. Додай 150 г м’якого вершкового масла, ретельно перемішай.
2. Сформуй корж. Виклади суміш у роз’ємну форму діаметром 22 см, застелену пергаментом. Розрівняй основу і сформуй бортики. Випікай у розігрітій до 180°C духовці 10 хвилин. Дай охолонути.
3. Приготуй начинку. У мисці збий 3 яйця зі 150 г цукру до легкої піни. Влий 250 мл вершків, перемішуючи, а потім додай 650 г вершкового сиру. Збий усе до однорідної маси.
4. Збери чизкейк. Зменш температуру духовки до 160°C. Виклади сирну масу на охолоджену основу, розрівняй верх лопаткою.
5. Створи парову баню. Обгорни форму із чизкейком харчовою плівкою із зовнішнього боку, щоб захистити її від води. Постав форму в глибоке деко, налий гарячої води так, щоб вона покривала 1/3 форми.
6. Випікай. Випікай чизкейк у духовці за 160°C 1 годину 20 хвилин. Дай йому повністю охолонути, а потім постав у холодильник на 6-8 годин.
Перед подачею обережно проведи ножем по краях форми, щоб легко дістати чизкейк. За бажанням прикрась джемом, карамеллю чи будь-чим іншим на свій смак. Смачного!