Як приготувати синабони: рецепт від Євгена Клопотенка
Улюблений десерт у домашніх умовах!
АВТОР: Анастасія Якубишин
опубліковано: 8 листопада 2024
Синабони вдома — звучить привабливо, правда? Ці гарячі, запашні булочки з корицею та вершковою глазур’ю здатні швиденько зібрати всіх рідних на кухні. Та як знати, який рецепт обрати? Списків інгредієнтів, варіацій та порад, як приготувати ідеальні синабони, — неймовірна кількість.
Відповідь має відомий український кулінар Євген Клопотенко. Його рецепт — це класика з американським духом, яку він адаптував до наших реалій. За рецептом Клопотенка ти зможеш відтворити ту саму неповторну м’якість і пряну солодкість, яка так притягує нас у класичних синабонах. Тож запасайся інгредієнтами й нумо готувати!
Синабони за рецептом Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
Для тіста:
- 450-500 г борошна;
- 200 мл молока (2,5% жирності);
- 1 ст. л. цукру;
- 25 г пресованих дріжджів;
- 100 г вершкового масла;
- 1/2 ч. л. солі.
Для начинки:
- 100 г вершкового масла (82,5% жирності);
- 100-150 г коричневого цукру;
- 1-2 ст. л. кориці.
Для глазурі:
- 250 г крем-сиру;
- 1-2 ст. л. лимонного соку;
- 2 ст. л. цукрової пудри.
Як готувати:
1. Підготуй усі інгредієнти: дістань вершкове масло заздалегідь, щоб воно стало м’яким. У велику миску просій 450 г борошна. Додай дріжджі, цукор і сіль. Потім додай 100 г м’якого вершкового масла, нарізаного кубиками.
2. Підігрій молоко до 36°C і вливай його до суміші, вимішуючи тісто руками або за допомогою кухонного комбайна.
3. Виклади тісто на робочу поверхню, виміси до м’якості, щоб воно не липнуло до рук. Сформуй кулю.
4. Змасти миску олією, поклади тісто, накрий рушником і залиш у теплому місці на 1 годину. Після того як тісто підійде, виклади його на поверхню та розкачай у великий прямокутний пласт завтовшки 2-3 мм.
5. Рівномірно змасти тісто 100 г м’якого вершкового масла. Посип тісто корицею і цукром. Скрути пласт тіста в рулет. Розділи його на 6 частин, відрізаючи кулінарною ниткою для отримання рівних зрізів.
6. Змасти маслом форму для випікання, розклади синабони, залиш на 20-30 хвилин для вистоювання. Розігрій духовку до 180°C. Випікай синабони 30 хвилин, поки вони не підрум’яняться.
7. Для глазурі змішай крем-сир із цукровою пудрою і лимонним соком. Готові гарячі синабони щедро змасти глазур’ю.
Смачного!