Алісса Мілано зустрілася з медпрацівниками «Охматдиту», які були на зміні під час російського удару

Неймовірна підтримка світу


опубліковано: 29 липня 2024

Реклама

Американська акторка, активістка та амбасадорка фандрейзингової платформи UNITED24 Алісса Мілано зустрілася з героїчними українськими лікарями, які проводили операції 8 липня 2024 року, коли російська крилата ракета влучила в «Охматдит» — найбільшу в Україні дитячу лікарню. 

«Уявіть, що ви виконуєте цю роботу просто в зоні бойових дій, коли вашу країну незаконно захоплює авторитарна держава з величезною армією та без моральних принципів. Уявіть, що вас хвилює не лише те, чи врятує дітей лікування, а й те, чи не помрете ви самі, просто виконуючи свою роботу в місці, яке взагалі-то має бути безпечним», — каже Алісса Мілано, американська акторка, активістка та амбасадорка UNITED24.

Зустріч відбулася 25 липня в межах подкасту Мілано Sorry Not Sorry, до якого приєдналися генеральний директор «Охматдиту» Володимир Жовнір, лікарка-анестезіологиня відділення інтенсивної терапії Анна Ісаєва та щелепно-лицеві хірурги Олег Голубченко та Ігор Колодка, а також заступниця керівника Офісу Президента України Олена Ковальська.

«Лікувати дітей — це дуже велика відповідальність, а під час війни — у декілька разів більша, бо є багато моментів, які від тебе не залежать: вимкнення електроенергії, води, інших критичних систем для забезпечення пацієнта. І це дрібниці у порівнянні з ракетними атаками на українські лікарні. Для мене найстрашніше — сказати батькам, що я як медик не зміг нічого зробити й дитина померла. Коли йде війна, ризик сказати, що я не міг врятувати дитину, бо у лікарню потрапила ракета, зростає у мільйони разів», — говорить генеральний директор «Охматдиту» Володимир Жовнір, який у момент атаки перебував у своєму кабінеті.

Невдовзі подкаст із наснажливими історіями українських героїчних лікарів зможуть послухати всі охочі.

«Ми знаходилися біля дітей, вкрили їх подушками та ковдрами, щоб їх не ушкодило уламками. Коли ми почули вибухи, персонал захищав дітей собою. Вони не постраждали», — згадує Анна Ісаєва, лікарка-анестезіологиня відділення інтенсивної терапії, яка допомагала захистити та евакуювати дітей.

Нагадаємо, що Алісса Мілано приєдналася до UNITED24 23 травня 2024 року. Після російської атаки на «Охматдит» U24 запустила спеціальний збір коштів, щоб допомогти відновити найбільшу дитячу лікарню України. Ініціатива зібрала понад 7 мільйонів доларів США. Підтримати медичний напрям, зробивши пожертву, можна за посиланням.

Схожі статті
Реклама
Люди
ПОПУЛЯРНІ