Бенксі намалював у Лондоні дев’ять муралів за тиждень

Коментар вуличного художника на тему свободи та втечі з «неволі» сучасного життя


ФОТО: Instagram: @banksy

опубліковано: 14 серпня 2024

Реклама

Легендарний вуличний художник Бенксі потішив своїх прихильників, створивши у Лондоні серію з дев’яти муралів, які з’являлися щодня протягом останнього тижня. Усі ці роботи об’єднані анімалістичною темою, і кожен наступний малюнок відкриває нові аспекти цієї загадкової серії.

Усе почалося 5 серпня з малюнка гірського козла на стіні поблизу мосту К’ю в Західному Лондоні, а далі Бенксі продовжував дивувати містян новими творами, серед яких були зображення слонів, що визирають з вікон, вовка, який виє на небо із супутникової антени, піраній в акваріумі на поліційній будці у центрі Лондону та навіть пеліканів на рибному магазині у Волтемстоу. Найсвіжіша робота художника, що зображує горилу, яка звільняє тюленя, птахів та інших тварин, з’явилася на захисному щиті Лондонського зоопарку.

Ця серія стала справжньою подією для мешканців Лондону, які щодня з нетерпінням чекали на новий мурал, гадаючи, де і яку тварину Бенксі зобразить наступною. Не пройшли повз нові роботи митця й ті, хто не поділяє захвату від його діяльності, — зокрема, невідомий пошкодив зображення носорога, яке з’явилося в південно-східній частині Лондону, лише за кілька годин після того, як Бенксі підтвердив авторство графіті у своєму Instagram.

Водночас мистецтвознавці та прихильники художника намагаються розгадати сенс цієї серії, припускаючи, що вона є коментарем на тему свободи та втечі з «неволі» сучасного життя.

А ти що думаєш?

Схожі статті
Реклама
Люди
ПОПУЛЯРНІ