Коли спаде спека: прогноз від синоптикині

Та коли — пікові дні спеки


ФОТО: Instagram: @alessandraambrosio

опубліковано: 12 липня 2024

Реклама

Цьогоріч липень в Україні по-справжньому спекотний. За останні дні в українських містах, серед яких Львів, Запоріжжя, Миколаїв, Чернівці й не тільки, зафіксували низку температурних рекордів. Усі рятуються від аномальних температур як можуть: хтось знаходить прохолоду в басейнах чи біля води, хтось ховається під кондиціонером в офісі або вдома, а хтось просто не виходить з дому без пляшки води та головного убору. Проте, попри всі зусилля, питання залишається актуальним для всіх: коли ж нарешті спека спаде і можна буде зітхнути з полегшенням?

Коли спаде спека

Про те, коли можна очікувати послаблення спеки та як рятуватися від високих температур, розповіла на своїй Facebook-сторінці метеорологиня, телеведуча, блогерка Наталка Діденко.

«Обережно прогнозую — поступове послаблення спеки очікується аж 20 липня. Внизу — прогностична діаграма для Києва. Південь України утримуватиме розпечене повітря з надзвичайною спекою найдовше.

Прогностична діаграма для Києва від Наталки Діденко

Уже написали всі можливі поради, як рятуватися від спеки. Запас води, змочені хустинки на змучені потилиці, віяла, не з’являтися на сонці, прикривати голову, тримати неподалік телефон сімейного лікаря, ніякої синтетики на тіло; коти, собаки, квіти самі себе не дуже можуть захищати — допомагаємо.

І не впадаємо у відчай через погодні умови — усе це скороминуще. Уже незабаром усі скаржитимуться, що мало сонця та тепла. Спека поки що триває, та ще й набирає обертів. Нагадую, що пікові дні спеки — з 13 по 16 липня. Послаблення спеки — з 20 липня».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як почуватися краще у спеку.

Схожі статті
Реклама
ПОПУЛЯРНІ