Театр імені Івана Франка показав виставу «Калігула» на Міжнародному театральному фестивалі FITS

Чергова перемога українського театру


ФОТО: Instagram: @sasha_rudinskiy

опубліковано: 27 червня 2024

Реклама

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка на Міжнародному театральному фестивалі FITS у місті Сібіу (Румунія) продемонстрував виставу «Калігула» у постановці Івана Уривського.

«Це одна з перших вистав, які робилися в умовах повномасштабної війни. Про тему диктатури треба говорити, з нею треба працювати. Це історія про те, що людство повторює свої помилки, але про них потрібно згадувати, щоб не повторити знову», — зазначив режисер-постановник вистави.

Також Іван Уривський додав, що присутність України на знакових театральних фестивалях важлива, зокрема, і тому, що саме на таких майданчиках можна мовою мистецтва голосно розповідати світові правду про війну в нашій країні.

«Знаходячись на таких фестивалях і спілкуючись з людьми, ми можемо розказувати Європі, що насправді відбувається у нас. Та й взагалі хочеться, щоб ми з’являлися на театральній карті Європи системно, щоб нас ставало більше, бо театральний рух дуже важливий! Нам є що показати й про що розказати».

Поділився враженнями від виступу й актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Олександр Рудинський, який виконав головну роль у виставі:

«Попри те що вистава проходила о десятій вечора, прийом був теплим і ми відіграли дуже добре! Було багато іноземних глядачів, які з великою цікавістю спостерігали за нашою грою, а після вистави вони підходили до нас і ділилися враженнями. Український театр є, і він дуже конкурентоспроможний! Ми достойно презентуємо себе і свою країну на найкращих театральних майданчиках світу, і таких виступів має ставати все більше!».

Міжнародний театральний фестиваль у Сібіу відбувається щороку. Зокрема, в рамках цьогорічного заходу пройдуть конференції, воркшопи, лекції, консультації та вистави за участі 5000 артистів з 82 країн світу.

Схожі статті
Реклама
Люди
ПОПУЛЯРНІ