Готуємо мак-н-чиз: ідеальні макарони із сиром, перед якими неможливо встояти

Швидко та дуже смачно!


ФОТО: delish.com

опубліковано: 15 квітня 2024

Мак-н-чиз — це популярний рецепт макаронів із сиром, які обожнюють американці, британці й не тільки. Перший сучасний рецепт цієї страви був опублікований у 1770 році у книзі Елізабет Раффальд. Повторити його зовсім не складно, а інгредієнти, необхідні для приготування, точно є у твоєму холодильнику. Тож зберігай собі рецепт: він полегшить тобі життя в моменти, коли не знаєш, що хотіла б приготувати, і точно стане твоїм улюбленим.

Щоб приготувати мак-н-чиз, тобі знадобиться:

  • макарони ріжки — 200 г;
  • борошно — 1/4 склянки;
  • вершкове масло — 50 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • сир чеддер — 200 г;
  • молоко — 250 мл;
  • сіль і перець — до смаку.

Як приготувати мак-н-чиз:

1. Відвари макарони до стану аль-денте.

2. Доки основа для страви вариться, приготуй соус. Для цього розтопи в каструлі масло і додай борошно, помішуючи. Повільно введи молоко і сіль з перцем, продовжуючи помішувати. Вари соус хвилин п’ять або до загустіння.

3. Додай у соус збите яйце і тертий сир. Добре перемішай. Коли сир розплавиться, додай у соус макарони.

4. Подавай мак-н-чиз, звісно ж, гарячим (в ідеалі — попередньо підігрівай його кілька хвилин у духовці).

Схожі статті
Реклама
cosmopolitan banner
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ