Крем-суп з печериць: 3 найкращі рецепти на будь-який смак
Проста та смачна ідея для обіду
ФОТО: Gettyimages
опубліковано: 19 квітня 2024
У прохолодні дощові дні як ніколи хочеться затишку в усьому — й у смаках, зокрема. Якщо ти теж бажаєш потішити себе чимось легким, смачним і зігрівальним, ділимося добіркою рецептів однієї з найніжніших та «найзатишніших» страв — крем-супу із шампіньйонів. Процес приготування страви швидкий та простий, а головний інгредієнт можна знайти в магазинах протягом усього року.
Від найпростішого рецепта грибного крем-супу до більш елегантного варіанта від Євгена Клопотенка — обирай на свій смак і насолоджуйся!
Простий рецепт крем-супу з печериць
Інгредієнти:
- печериці — 500 г
- картопля — 4 шт.
- часник — 3 зубки
- цибуля — 2 шт.
- молоко — 1/2 склянки
- вода — 1/2 склянки
- оливкова олія
- зелень — на свій смак
- вершки — 3-4 ст. л.
- сіль, перець, спеції до смаку
Як готувати:
1. Подрібни цибулю і часник. Обсмаж їх на розігрітій оливковій олії.
2. Наріж гриби кубиками середнього розміру і додай до обсмаженої цибулі та часнику.
3. Додай спеції до смаку і тушкуй овочі 10 хвилин.
4. Додай у сковороду нарізану кубиками картоплю.
5. Змішай воду і молоко в рівних пропорціях і залий овочі так, щоб рідина їх покрила.
6. Тушкуй овочі до готовності картоплі, потім злий зайву рідину і подрібни все у блендері.
7. Додай вершки, трохи оливкової олії та перемішай.
8. Прикрась крем-суп зеленню, грінками або сухариками.
Пісний грибний крем-суп: рецепт
Інгредієнти:
- печериці — 300 г
- картопля — 3 шт.
- морква — 1 шт.
- часник — 1 зубок
- цибуля — 1 шт.
- борошно — 2 ст. л.
Як готувати:
1. Відвари в каструлі з водою нарізані картоплю, моркву і половину цибулини.
2. У сковороді обсмаж нарізані кубиками гриби та подрібнену другу половину цибулини. Додай сіль до смаку.
3. Коли овочі зваряться, переклади їх у блендер, додай трохи бульйону, а також обсмажені гриби із цибулею. Усе це подрібни.
4. Подавай пісну страву, прикрасивши будь-якими рослинними продуктами чи сухариками.
Крем-суп з печериць за рецептом Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
- печериці — 600 г
- цибуля — 200 г
- молоко (3,6% жирності) — 600-800 мл
- зелений базилік — 2 гілочки
- соняшникова олія — 1 ст. л.
- насіння гарбуза — 1 ст. л.
- дрібка меленого коріандру
- сіль та перець до смаку
Як готувати:
1. Ретельно помиті гриби та очищену цибулю наріж невеликими шматочками.
2. На розігріту пательню влий соняшникову олію та обсмажуй гриби із цибулею до готовності протягом 6-7 хвилин, періодично помішуючи. Наприкінці додай сіль, перець до смаку та дрібку меленого коріандру.
3. Обсмажені цибулю та печериці виклади в каструлю і додай до них 100 мл молока.
4. Перебий усе до однорідного стану блендером, після цього додай решту молока і ще раз перебий блендером.
5. Вари суп на середньому вогні протягом 3-4 хвилин.
6. Подавай на стіл, посипавши крем-суп насінням гарбуза та прикрасивши листочками зеленого базиліку.
Смачного!