Крем-суп з печериць: 3 найкращі рецепти на будь-який смак

Проста та смачна ідея для обіду


ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 19 квітня 2024

У прохолодні дощові дні як ніколи хочеться затишку в усьому — й у смаках, зокрема. Якщо ти теж бажаєш потішити себе чимось легким, смачним і зігрівальним, ділимося добіркою рецептів однієї з найніжніших та «найзатишніших» страв — крем-супу із шампіньйонів. Процес приготування страви швидкий та простий, а головний інгредієнт можна знайти в магазинах протягом усього року.

Від найпростішого рецепта грибного крем-супу до більш елегантного варіанта від Євгена Клопотенка — обирай на свій смак і насолоджуйся!

Простий рецепт крем-супу з печериць

Інгредієнти:

  • печериці — 500 г
  • картопля — 4 шт.
  • часник — 3 зубки
  • цибуля — 2 шт.
  • молоко — 1/2 склянки
  • вода — 1/2 склянки
  • оливкова олія
  • зелень — на свій смак
  • вершки — 3-4 ст. л.
  • сіль, перець, спеції до смаку

Як готувати:

1. Подрібни цибулю і часник. Обсмаж їх на розігрітій оливковій олії.

2. Наріж гриби кубиками середнього розміру і додай до обсмаженої цибулі та часнику.

3. Додай спеції до смаку і тушкуй овочі 10 хвилин.

4. Додай у сковороду нарізану кубиками картоплю.

5. Змішай воду і молоко в рівних пропорціях і залий овочі так, щоб рідина їх покрила.

6. Тушкуй овочі до готовності картоплі, потім злий зайву рідину і подрібни все у блендері.

7. Додай вершки, трохи оливкової олії та перемішай.

8. Прикрась крем-суп зеленню, грінками або сухариками.

Пісний грибний крем-суп: рецепт

Інгредієнти:

  • печериці — 300 г
  • картопля — 3 шт.
  • морква — 1 шт.
  • часник — 1 зубок
  • цибуля — 1 шт.
  • борошно — 2 ст. л.

Як готувати:

1. Відвари в каструлі з водою нарізані картоплю, моркву і половину цибулини.

2. У сковороді обсмаж нарізані кубиками гриби та подрібнену другу половину цибулини. Додай сіль до смаку.

3. Коли овочі зваряться, переклади їх у блендер, додай трохи бульйону, а також обсмажені гриби із цибулею. Усе це подрібни.

4. Подавай пісну страву, прикрасивши будь-якими рослинними продуктами чи сухариками.

Крем-суп з печериць за рецептом Євгена Клопотенка

Інгредієнти:

  • печериці — 600 г
  • цибуля — 200 г
  • молоко (3,6% жирності) — 600-800 мл
  • зелений базилік — 2 гілочки
  • соняшникова олія — 1 ст. л.
  • насіння гарбуза — 1 ст. л.
  • дрібка меленого коріандру
  • сіль та перець до смаку

Як готувати:

1. Ретельно помиті гриби та очищену цибулю наріж невеликими шматочками.

2. На розігріту пательню влий соняшникову олію та обсмажуй гриби із цибулею до готовності протягом 6-7 хвилин, періодично помішуючи. Наприкінці додай сіль, перець до смаку та дрібку меленого коріандру.

3. Обсмажені цибулю та печериці виклади в каструлю і додай до них 100 мл молока.

4. Перебий усе до однорідного стану блендером, після цього додай решту молока і ще раз перебий блендером.

5. Вари суп на середньому вогні протягом 3-4 хвилин.

6. Подавай на стіл, посипавши крем-суп насінням гарбуза та прикрасивши листочками зеленого базиліку.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
cosmopolitan banner
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ