3 солодкі та 3 солоні сніданки з локальних продуктів, які вразять твої смакові рецептори

Готова поринути в гастрономічну пригоду, де кожний шматочок страви — це справжнє свято для твоїх рецепторів?


ФОТО: Надані рестораном

опубліковано: 3 вересня 2024

Реклама

Люди поділяються на два типи: тих, хто не уявляє свого ранку без солодкого сніданку в найкращих французьких традиціях, і тих, хто вважає повноцінним сніданком лише щось поживне та солоне. До якої б категорії ти не належала, в нашому матеріалі ти точно знайдеш ідеальний сніданок на свій смак, який не лише вразить твої смакові рецептори, а й закохає своїм неймовірно естетичним виглядом.

У нашій добірці — три солодкі та три солоні страви з меню ресторації авторської кухні «Бавовна», створені з локальних продуктів. Черкаська фермерська качка, український витриманий сир, найсвіжіші місцеві ягоди й не тільки — готова поринути в гастрономічну пригоду, де кожний шматочок страви — це справжнє свято для твоїх рецепторів? Тоді вперед!

Чим особливий ресторан «Бавовна»?

«Бавовна» — це не звичайний заклад, де можна просто поїсти. Це ода локальним українським продуктам, які бренд-шеф Альона Смірнова та шеф-кухар Дмитро Кривошап закуповують у місцевих фермерів, підтримуючи малий бізнес і зберігаючи автентичність смаків.

Чим відрізняється «Бавовна» від інших ресторанів? Тут роблять ставку на сезонність, адаптуючи меню до доступних свіжих інгредієнтів, що ростуть на наших полях і в садах. Замість того щоб закуповувати продукти в гуртових постачальників, у ресторації вибирають найкраще від місцевих фермерів. Уяви смак тільки що зібраних овочів, соковитих фруктів або трав, що нещодавно росли на рідній землі. Це не просто їжа — це кулінарний досвід, де кожен інгредієнт має значення. «Бавовна» показує, що справжня майстерність кулінарії полягає не лише у вмілому приготуванні страв, але й у відповідальному підході до вибору продуктів.

Ще одна особливість закладу — оспівування естетики сніданків, адже кожен з них тут сміливо можна назвати витвором не лише кулінарного, а й візуального мистецтва. Незалежно від того, чи ти фанатка солодких ранкових страв, чи віддаєш перевагу ситним і солоним варіантам, у «Бавовні» є те, що зробить твій ранок особливим. Ось шість сніданків, які ми наполегливо радимо спробувати:

Солодкі сніданки

Рикотники з крем-фрешем та сезонними ягодами

Сирники з рикоти — це витончений варіант класичної української страви. Їх подають з кюлі з бузини, яке надає страві легку кислуватість і багатий аромат лісових ягід. Крем-фреш додає м’якості та насиченості, збалансовуючи яскравий смак сирників. Родзинка страви — краплини ароматної олії з листя інжиру, що додає екзотичну нотку, а завершують композицію соковиті ягоди ожини. Якщо обожнюєш сирники та давно хотіла спробувати їх у незвичайному прочитанні, якнайшвидше заплануй собі сніданок у «Бавовні»!

Гранола з нектарином та кокосовим йогуртом

Гранола з відібраних злаків, сухофруктів і горіхів, карамелізована медом, — це ідеальне поєднання хрусткості та ніжності. Мікс текстур гармонійно доповнює кремовий кокосовий йогурт, приготований за особливим рецептом шефа. Ніжна олія тархуну додає свіжої трав’янистої нотки, а соковиті шматочки нектарина вносять легку фруктову солодкість. Яскравий вибух смаків та інстаграмний зовнішній вигляд — ідеальне комбо, яке тобі захочеться замовити не раз.

Вафлі з ромовою вишнею та кокосовим йогуртом

По-справжньому українська варіація класичних бельгійських вафель. Хрусткі вафлі випікаються в чавунній сковорідці на відкритому полум’ї, що надає їм особливого аромату та неповторної текстури. Їх подають з ніжним кокосовим йогуртом власного приготування, який додає страві легкості та свіжості. Вишневе компоте з додаванням рому та олії тархуну завершує страву, надаючи багатого фруктового смаку та ледь відчутного аромату трав.

Солоні сніданки

Бріош із підкопченою качкою з крем-фрешем та яйцем пашот

Ідеальний сніданок для тих, хто не уявляє свого життя без м’яса (наша редакція теж у цьому клані). Головну зірку страви — філе черкаської фермерської качки спочатку маринують, а потім підкопчують протягом 30 годин, що надає м’ясу неповторного аромату і м’якості. Філе подають на теплому бріоші, що чудово контрастує з ніжним крем-фрешем і яйцем пашот. А хрусткий мигдаль, свіжий салат мізуна та олія базиліку додають страві текстурної багатогранності та яскравих смакових акцентів.

Вівсяна каша з амарантом та підкопченим насінням соняшника

На противагу поживним м’ясним стравам на сніданок у меню «Бавовни» є ця позиція. Несолодку вівсяну кашу з плющеного зерна готують на вибір гостя: на молоці або воді залежно від уподобань, забезпечуючи бажану текстуру та насиченість. Подається каша із соусом верде, який надає їй свіжого трав’яного смаку, та українським витриманим сиром «Нарцис Карпат». Завершують страву підкопчене насіння соняшника та мигдаль, що додають легкого димного аромату та хрусткості. Легко, смачно і дуже красиво!

Кавовий лосось із яйцем пашот та еспумою «Голландез»

Засолений з кавою лосось на свіжоспеченому бріоші — це вишукана інтерпретація стандартного авокадо-тоста з лососем. Легкий соус «Голландез» та яйце пашот доповнюють яскравий смак риби, створюючи гармонійний баланс текстур та ароматів. Залежно від наявності свіжих інгредієнтів замість лосося головним інгредієнтом страви може бути сом, тож уважно стеж за оновленнями меню. І обов’язково спробуй обидві версії цього вау-сніданку!

+ Ще одна причина сходити на сніданок у «Бавовну» — у подарунок до кожного сніданку ти можеш отримати фільтр-каву всього за 1 гривню. Ідеальний match! Який сніданок обереш?

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ