5 легких і смачних детокс-рецептів, які допоможуть тобі відновитися після святкового періоду
Вони дадуть твоєму шлунку перепочити та наповнять тебе енергією!
ФОТО: Gettyimages
опубліковано: 3 січня 2025
Свята, безперечно, час для радості, теплих зустрічей і смачних страв, але часто після святкових застіль ми відчуваємо втому, тяжкість у шлунку та переповненість. Якщо ти хочеш відновити баланс, почувати себе легше і при цьому не відмовлятися від смачненького, ось кілька простих, корисних та смачних рецептів, які не тільки дадуть твоєму шлунку необхідний перепочинок, але й наповнять тебе енергією на цілий день.
Зелений смузі з огірком і лимоном
Інгредієнти:
- 1 огірок;
- 1 зелене яблуко;
- 1/2 лимона (сік);
- 1 жменька шпинату;
- 1 склянка звичайної або кокосової води.
Як готувати:
1. Наріж огірок, яблуко, додай шпинат і вичавлений сік лимона.
2. Усе добре змішай у блендері до отримання однорідної маси.
3. Додай звичайну чи кокосову воду для бажаної консистенції.
Суп-пюре з броколі та імбиром
Інгредієнти:
- 1 середня головка броколі;
- 1 картоплина;
- 1 морквина;
- 1/2 цибулини;
- 1 зубок часнику;
- шматочок імбиру (1 см);
- 1-2 ст. ложки оливкової олії;
- сіль, перець на свій смак.
Як готувати:
1. Усі овочі наріж і вари у підсоленій воді до м’якості (близько 20 хвилин).
2. Додай імбир, часник і продовжуй варити ще 5 хвилин.
3. Злий воду, залишивши трохи для бажаної консистенції.
4. Подрібни все у блендері до консистенції пюре, додай оливкову олію, сіль і перець на свій смак.
Запечені яблука з корицею
Інгредієнти:
- 4 яблука;
- 1 ч. ложка кориці;
- 1 ст. ложка меду;
- жменька горіхів на власний смак.
Як готувати:
1. Розігрій духовку до 180°C.
2. Вийми серцевину з яблук, не розрізаючи їх.
3. Поклади яблука на деко, всередину кожного поклади трохи меду та подрібнених горіхів і посип корицею.
4. Запікай протягом 25-30 хвилин, поки яблука не стануть м’якими.
Салат з авокадо та кіноа
Інгредієнти:
- 1 авокадо;
- 1/2 склянки вареної кіноа;
- 1 помідор;
- 1/2 огірка;
- 1 ст. ложка оливкової олії;
- сік половини лимона;
- сіль, перець на свій смак;
- листя петрушки або базиліку.
Як готувати:
1. Відвари кіноа відповідно до інструкцій на упаковці.
2. Наріж авокадо, помідор, огірок та зелень.
3. У великій мисці змішай усі інгредієнти, полий оливковою олією та лимонним соком.
4. Посоли та поперчи на свій смак.
Йогуртовий пудинг з ягодами
Інгредієнти:
- 1 склянка натурального йогурту без цукру;
- 1 ст. ложка меду;
- 1/2 склянки свіжих або заморожених ягід (чорниця, малина, полуниця);
- 1 ч. ложка насіння льону або подрібнених горіхів.
Як готувати:
1. Змішай йогурт із медом.
2. Додай ягоди та насіння льону або горіхи для додаткового текстурного ефекту.
3. Подавай у маленьких мисках або склянках.