5 легких і смачних детокс-рецептів, які допоможуть тобі відновитися після святкового періоду

Вони дадуть твоєму шлунку перепочити та наповнять тебе енергією!


ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 3 січня 2025

Реклама

Свята, безперечно, час для радості, теплих зустрічей і смачних страв, але часто після святкових застіль ми відчуваємо втому, тяжкість у шлунку та переповненість. Якщо ти хочеш відновити баланс, почувати себе легше і при цьому не відмовлятися від смачненького, ось кілька простих, корисних та смачних рецептів, які не тільки дадуть твоєму шлунку необхідний перепочинок, але й наповнять тебе енергією на цілий день. 

Зелений смузі з огірком і лимоном

Інгредієнти:

  • 1 огірок;
  • 1 зелене яблуко;
  • 1/2 лимона (сік);
  • 1 жменька шпинату;
  • 1 склянка звичайної або кокосової води.

Як готувати:

1. Наріж огірок, яблуко, додай шпинат і вичавлений сік лимона.

2. Усе добре змішай у блендері до отримання однорідної маси.

3. Додай звичайну чи кокосову воду для бажаної консистенції.

Суп-пюре з броколі та імбиром

Інгредієнти:

  • 1 середня головка броколі;
  • 1 картоплина;
  • 1 морквина;
  • 1/2 цибулини;
  • 1 зубок часнику;
  • шматочок імбиру (1 см);
  • 1-2 ст. ложки оливкової олії;
  • сіль, перець на свій смак.

Як готувати:

1. Усі овочі наріж і вари у підсоленій воді до м’якості (близько 20 хвилин).

2. Додай імбир, часник і продовжуй варити ще 5 хвилин.

3. Злий воду, залишивши трохи для бажаної консистенції.

4. Подрібни все у блендері до консистенції пюре, додай оливкову олію, сіль і перець на свій смак.

Запечені яблука з корицею

Інгредієнти:

  • 4 яблука;
  • 1 ч. ложка кориці;
  • 1 ст. ложка меду;
  • жменька горіхів на власний смак.

Як готувати:

1. Розігрій духовку до 180°C.

2. Вийми серцевину з яблук, не розрізаючи їх.

3. Поклади яблука на деко, всередину кожного поклади трохи меду та подрібнених горіхів і посип корицею.

4. Запікай протягом 25-30 хвилин, поки яблука не стануть м’якими.

Салат з авокадо та кіноа

Інгредієнти:

  • 1 авокадо;
  • 1/2 склянки вареної кіноа;
  • 1 помідор;
  • 1/2 огірка;
  • 1 ст. ложка оливкової олії;
  • сік половини лимона;
  • сіль, перець на свій смак;
  • листя петрушки або базиліку.

Як готувати:

1. Відвари кіноа відповідно до інструкцій на упаковці.

2. Наріж авокадо, помідор, огірок та зелень.

3. У великій мисці змішай усі інгредієнти, полий оливковою олією та лимонним соком.

4. Посоли та поперчи на свій смак.

Йогуртовий пудинг з ягодами

Інгредієнти:

  • 1 склянка натурального йогурту без цукру;
  • 1 ст. ложка меду;
  • 1/2 склянки свіжих або заморожених ягід (чорниця, малина, полуниця);
  • 1 ч. ложка насіння льону або подрібнених горіхів.

Як готувати:

1. Змішай йогурт із медом.

2. Додай ягоди та насіння льону або горіхи для додаткового текстурного ефекту.

3. Подавай у маленьких мисках або склянках.

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ