5 рецептів, що вкрали серця користувачів TikTok

Швидко, просто і смачно!


АВТОР: Анастасія Якубишин

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 10 квітня 2024

З кожним роком соціальні мережі виявляють все більший вплив на наше щоденне життя. Мережа TikTok, відома своїми короткими відео, вже давно стала пошуковою системою на рівні з Google чи YouTube. Найтрендовіші макіяжі? Актуальні зачіски? Куди піти в Одесі/Римі/Парижі? Що приготувати на обід? Тут точно не важко знайти відповідь. За останні кілька років TikTok перетворився на справжню скарбницю рецептів, де кожен знайде щось для себе, незалежно від кулінарного досвіду чи смаків.

Однак серед усіх кулінарних рецептів, є ті, що здобувають миттєву популярність, набираючи мільйони переглядів і уподобань. Сьогодні ми розглянемо 5 найпопулярніших рецептів, які вкрали серця користувачів мережі TikTok. У нас для тебе гарна суміш солодкого та солоного. Який з них має потенціал вразити твої смакові рецептори та стати улюбленим на твоїй кухні? Читай, обирай, готуй та смакуй.

Яєчня з фетою

@graceelkus 5-minute feta fried eggs: you’ll thank me next time you’re hangry 🍳 Inpired by Ali Slagle’s potato, egg, and cheese tacos 🧀 Heat small nonstick skillet over medium heat. Crumble in feta around perimeter. Crack egg into center; season w/ black pepper & red pepper flakes (no need to add salt, the feta is plenty salty) Cover pan and cook until white is set, yolk is still runny, and cheese is unbelievably crispy. Serve atop toast, w/ hash browns, or my personal fave: in a charred tortilla with avocado & lime. You can oil the skillet, esp. if you’re not using nonstick, but I find the cheese gets crispier w/o More tips on my IG @graceelkus #friedeggs #feta ♬ Midnight City - M83

Це проста та смачна страва з яєць, яка подається на підсмаженій феті. Чудовий варіант сніданку або обіду.

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 100 г фети, нарізаної кубиками або тонкими пластинками;
  • 2 ст. ложки олії або вершкового масла;
  • сіль та перець на твій смак;
  • свіжа зелень за бажанням (кріп, петрушка або базилік).

Як готувати:

1. Розігрій олію або вершкове масло на сковорідці на середньому вогні.

2. Розклади нарізану фету на сковорідці. Розбий яйця у сковорідку так, щоб вони не розтікалися. Знизь вогонь до помірного та приправ яйця сіллю та перцем. Готуй, поки білок стане жорстким, а жовток залишиться рідким.

4. Якщо ти хочеш, щоб жовток був більш жорстким, накрий сковорідку кришкою на кілька хвилин.

5. Подавай страву, прикрасивши її свіжою зеленню.

Запечена картопля з пармезаном

@moribyan Parmesan crusted roasted potatoes! Crispy cheese is just too good 🤍 #recipe ♬ original sound - moribyan

Дуже смачний і ситний гарнір, який просто готувати і який чудово підійде для обіду і вечері.

Інгредієнти:

  • 450 г молодої картоплі;
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка часнику у порошку;
  • 1/2 чайної ложки морської солі;
  • 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю;
  • 60 г топленого масла;
  • 150 г натертого пармезану.

Як готувати:

1. Нагрій духовку до 220 градусів.

2. Промий картоплю та поділи її на половинки.

3. Зроби надрізи на кожній половинці картоплі по діагоналі.

4. Перемісти нарізану картоплю в велику миску та додай олію, петрушку, часник, сіль та перець. Перемішай, щоб картопля була повністю покрита олією та приправами.

5. В іншій мисці змішай пармезан та розтоплене масло. Змішай, поки не утвориться густа паста.

6. Потім переклади усі половинки картоплі до форми для запікання, перед тим вмокнувши їх зрізаними сторонами в сирно-масляну пасту. Вкладай її зрізами донизу.

7. Запікай картоплю протягом 25 хвилин. Після випікання вийми картоплю з духовки й дай «відпочити» протягом 10 хвилин, доки не утвориться тверда сирна скоринка.

8. Вийми картоплю з форми за допомогою лопатки та подавай до столу.

Салат «Зелена богиня»

@bakedbymelissa She’s a green goddess #food #recipe #vegan #foodie #viral #asmr #fy #fypシ ♬ original sound - Baked by Melissa

Якщо ти любиш салати, не залишай цей без уваги. А якщо у тебе цього року є резолюції щодо здорового харчування, переходу на веганство або вегетаріанство, цей салат буде просто незамінним.

Інгредієнти:

Для соусу «Зелена богиня»:

  • сік з двох лимонів;
  • оливкова олія;
  • рисовий оцет;
  • цибуля шалот;
  • часник;
  • базилік;
  • шпинат;
  • харчові дріжджі;
  • горіхи грецькі;
  • сіль.

Для салату:

  • капуста;
  • огірки;
  • цибуля зелена.

Як готувати:

1. Для приготування соусу «Зелена богиня» помісти всі інгредієнти у блендер. Додай рідкі інгредієнти спочатку, а потім змішай до отримання густої консистенції.

2. Для салату наріж капусту, огірки й зелену цибулю дуже дрібними кубиками.

3. Суміш капусти, огірків і зеленої цибулі перемішай у великій мисці.

4. Додай до салату приготований соус і ретельно перемішай.

5. Салат можна подавати відразу або залишити в холодильнику на кілька годин, щоб усе добре просочилось.

Біф Веллінгтон

@platingart Beef Wellington with chanterelles, Colonnata bacon and tarragon by Michelin-star chef Karen Torosyan #michelinstar #chef #beefwellington ♬ Make It Better (Instrumental) - Anderson .Paak

Класична англійська страва — ніжний шматок яловичини, обгорнутий в горіхово-грибний фарш та запечений у шарі тіста. Ось як її приготувати:

Інгредієнти:

  • 4 шматочки яловичини (філе або реберця);
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • сіль і перець до смаку;
  • 350 г нарізаних шампіньйонів;
  • 2 зубчики часнику, розсічені на тонкі пластинки;
  • 2 листки листкового тіста;
  • 1 яйце, для змащування.

Як готувати:

1. Розігрій духовку до 200 градусів.

2. У сковороді розігрій оливкову олію на середньому вогні. Посоли та поперчи шампіньйони, смаж їх до золотистого кольору, додай часник і смаж ще 1-2 хвилини. Відстав з плити й дай охолонути.

3. Обсмаж яловичину в гарячій сковороді з усіх боків до золотистого кольору. Посоли та поперчи до смаку.

4. Розгорни тісто на робочій поверхні, розріж його на 4 прямокутники, кожен з яких повинен бути достатньо великим, щоб обгорнути один шматочок яловичини.

5. Розклади на кожному прямокутнику шампіньйони, а зверху постав шматок обсмаженої яловичини.

6. Згорни тісто так, щоб воно покривало яловичину та гриби, зліпи краї тіста.

7. Розбий яйце в мисці, збий його.

8. Поклади рулети на пекарське деко, вкрите пергаментом, і змасти їх зверху збитим яйцем.

9. Запікай в духовці приблизно 20-25 хвилин, або доки тісто не стане золотистим і хрустким.

10. Вийми з духовки й дай трошки охолонути перед подачею.

11. Подавай гарячими, можна додати до страви гарнір за бажанням (до речі, сюди ідеально підійде смажена картопля з пармезаном).

Лимонний меренговий тарт

@gailsbakedgoods Lemon meringue tart 🍋🍋 #bakingtiktok #tart #lemonmeringuepie #fyp ♬ This Will Be (An Everlasting Love) [From "Bride Wars"] - Soundtrack Studio Band

Це чудовий вибір для любительок солодких, але водночас кислуватих і свіжих десертів.

Інгредієнти:

Для коржа:

  • 200 г борошна;
  • 100 г масла (охолодженого, нарізаного на шматочки);
  • 50 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. ложка води (холодної).

Для лимонного курда:

  • 3 лимони (сік та цедра);
  • 150 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 50 г масла.

Для меренги:

  • 3 білки;
  • 150 г цукру;
  • 1/2 ч. ложки крем тартару або 1 ч. ложка лимонного соку.

Як готувати:

Корж:

1. Змішай борошно і цукор в мисці. Додай охолоджене нарізане масло та втирай його у борошно пальцями до отримання крихкої консистенції.

2. Додай яйце та воду, змішуй, поки тісто не стане однорідним.

3. Сформуй тісто в кулю, обгорни плівкою та постав в холодильник на 30 хвилин.

4. Розігрій духовку до 180 градусів.

3. Розкатай тісто до товщини близько 3-5 мм й переклади його в підготовлену форму для пирога, вирівняй дно та борти. Зроби декілька дірочок на тісті вилкою. Запікай в духовці приблизно 15-20 хвилин, до золотистого кольору. Вийми з духовки й залиш остудитися.

Лимонний курд:

1. У каструлі розігрій лимонний сік та цедру разом з цукром на середньому вогні.

2. У іншій мисці збий яйця, а потім додай їх у каструлю з лимонним соком, постійно помішуючи.

3. Додай масло та змішуй, доки курд не загусне. Зніми з вогню і дай остигнути.

4. Вилий лимонний курд на підготовлений корж.

Меренга:

1. У великій мисці збий білки до м'яких піків. Поступово додавай цукор, продовжуючи збивати, доки маса не стане густою і блискучою.

2. Додай лимонний сік і продовжуй збивати ще 1-2 хвилини.

3. Розподіли меренгу на верх лимонного курда, залишаючи невеликі горбики

Знизь температуру духовки до 150 градусів і запікай тарт протягом 15-20 хвилин або до золотистого кольору меренги. Охолоди тарт перед подачею. Прикрась шматочками лимона або цедрою за бажанням.
 
Смачного!

Схожі статті
Реклама
cosmopolitan banner
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ