Бразильський лимонад — вірусний напій, який врятує від спеки
Незвичайний лимонад із... згущеним молоком
Якщо життя дає тобі лайми та упаковку згущеного молока, то зроби… бразильський лимонад, від якого шаленіє TikTok! Цей простий і незвичний рецепт — точно те, що треба в ці неймовірно спекотні дні.
ЧОМУ БРАЗИЛЬСЬКИЙ?
Вважається, що бразильський лимонад виник у Мінас-Жерайсі, Бразилія, завдяки вуличному торговцю. Він продавав мікстуру з лайма, цукру та води. Згодом рецепт удосконалили, додавши до інгредієнтів згущене молоко, щоб створити кремову текстуру, яка сьогодні є візитною карткою напою.
Що стосується назви, то в Бразилії його іноді називають limonada suíça, або «швейцарський лимонад». Імовірно, це пов’язано з тим, що пінна текстура напою та використання згущеного молока нагадують швейцарський напій під назвою leche condensada. Однак походження назви залишається певною мірою загадкою.
Як приготувати бразильський лимонад: елементарний рецепт
Інгредієнти:
- 2 лайми
- 750 мл води
- 100 г цукру
- 3 столові ложки згущеного молока
- кубики льоду
Як готувати:
1. Ретельно помий лайми. Відріж кінці й розріж лайми на вісім частин.
2. Помісти лайми в блендер разом з водою, цукром, згущеним молоком і льодом; збий 5 разів або до однорідної маси.
3. Проціди через дрібне сито або марлю, щоб видалити шкірку.
4. Подавай з льодом.
Смачного!