Паста з рикотою та шпинатом: улюблений рецепт Джорджо Армані, який захочеш спробувати і ти

Легендарний рецепт


АВТОР: Юлія Николайчук

опубліковано: 16 березня 2024

Паста з рикотою (італійським сиром, що виготовляється з молочної сироватки) та шпинатом — чудовий варіант ситного обіду для тих, хто дотримується вегетаріанського раціону або ж просто любить сир із зеленню. Про те, як приготувати її в італійському стилі, свого часу розповів дизайнер Джорджо Армані.

Фото: Stefan Paun

Інгредієнти для начинки:

  • рикота — 600 грамів
  • шпинат — 600 грамів
  • яйце — 1 штука
  • тертий сир грана падано — 100 грамів
  • тертий сир пекоріно — 100 грамів
  • сіль — до смаку
  • перець — до смаку

Інгредієнти для пасти:

  • борошно — 600 грамів
  • яйця — 4 штуки
  • тепла вода — 120 мілілітрів
  • сіль — до смаку

Інгредієнти для соусу:

олія — 100 грамів

сир грана падано — 20 грамів

свіжа шавлія

Як приготувати пасту з рикотою та шпинатом:

1. Бланшуй шпинат, потім відтисни його й наріж.

2. Змішай шпинат та рикоту в мисці разом з іншими інгредієнтами для начинки.

3. Залиш начинку в холодильнику на годину.

4. Щоб приготувати пасту, змішай усі інгредієнти та заміси тісто. Загорни його в харчову плівку і залиш на 30 хвилин. Потім тонко розкачай і наріж квадратами розміром 6 см.

5. Поклади по ложці начинки в центр кожного квадрата, змочи краї тіста водою і закрий їх. Потім скрути пасту у форму, що нагадує цукерку.

6. Звари пасту в киплячій підсоленій воді. Нагрій у сковорідці інгредієнти для соусу і додай до нього макарони. Подавай пасту із зеленню та оливковою олією.

Схожі статті
Реклама
cosmopolitan banner
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ