Смак осені: рецепт гарбузового хліба, який стане твоїм улюбленим

Тепло осені на твоїй кухні


АВТОР:

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 4 жовтня 2024

Реклама

Приготування їжі завжди було медитативним та заспокійливим процесом. Особливо в осінній похмурий день, коли дуже хочеться створити щось смачненьке, що наповнить дім теплом і затишком. Саме в такі моменти згадується гарбузовий хліб — ніжний, ситний, з приємною солодкістю та пряними нотками. А ще гарбузовий хліб — ідеальний компаньйон до чашки чаю чи кави. 

Як приготувати гарбузовий хліб: простий рецепт

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 220 г цукру
  • 1 чайна ложка соди
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1/2 чайної ложки мускатного горіха
  • 2 яйця
  • 200 г пюре з гарбуза (свіжого або консервованого)
  • 120 мл олії
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 100 г подрібнених грецьких чи лісових горіхів (за бажанням)

Як готувати:

1. У великій мисці змішай борошно, цукор, соду, розпушувач, сіль, корицю та мускатний горіх. Добре перемішай сухі інгредієнти, щоб вони рівномірно розподілилися.

2. В окремій мисці збий яйця, додай пюре з гарбуза, олію та ванільний екстракт. Змішай усе до однорідної консистенції.

3. Повільно додай рідку суміш до сухих інгредієнтів і обережно перемішай до отримання однорідного тіста. Якщо використовуєш горіхи, додай їх в останню чергу.

4. Розігрій духовку до 180°C. Перелий тісто в підготовлену форму для випікання (змащену маслом або викладену пергаментом) та випікай близько 60-70 хвилин. Перевір готовність за допомогою дерев’яної палички — вона повинна виходити з хліба чистою.

5. Коли хліб приготується, дай йому охолонути у формі приблизно 10 хвилин, а потім обережно вийми з форми та залиш на решітці до повного охолодження.

Смачного! 

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ