Книгу феміністської мистецтвознавиці Лінди Нохлін видадуть українською мовою

«Why Have There Been No Great Women Artists?»


АВТОР: Юлія Николайчук

ФОТО: wikipedia.org; nmwa.org

опубліковано: 12 березня 2024

Видавництво Komubook видасть книгу американської мистецтвознавиці Лінди Нохлін «Why Have There Been No Great Women Artists?» («Чому в нас не було великих художниць?») українською мовою. Про це повідомили в Instagram-акаунті видавництва:

«Праця Ноклін, що виросла з однойменної статті, є одним з основоположних феміністичних мистецтвознавчих текстів другої половини XX століття й обговорює причини неприсутності та невидимості жінок в мистецтві минулого. Український погляд на цю проблему буде представлено післямовою однієї з найяскравіших мистецтвознавиць сучасної України, пані Аліси Ложкіної. Усе це перетворює цю книжку на безумовний маст-рід для всіх, хто дотичний до мистецтва.

Видання буде видане як спільний проєкт платформи краудпаблішингу Komubook та маркетплейсу сучасного українського мистецтва YOOM.

Книга американської мистецтвознавиці Лінди Нохлін кинула виклик традиційному чоловічо-центричному погляду на історію мистецтва і привернула увагу до системних бар'єрів, які обмежували участь і визнання жінок у світі мистецтва. Внесок Нохлін справив глибокий вплив на вивчення історії мистецтва та феміністичну теорію.

Схожі статті
Реклама
cosmopolitan banner
Люди
ПОПУЛЯРНІ