Україна встановила рекорд на «Євробаченні»

Пишаємося!


ФОТО: Instagram: @thejerryheil

опубліковано: 9 травня 2024

Представниці України на «Євробаченні-2024» alyona alyona і Jerry Heil, які феєрично виступили у першому півфіналі з піснею Teresa & Maria та пройшли у фінал, забезпечили нашій країні 17-те потрапляння до фіналу головного пісенного конкурсу Європи. Таким чином, українкам вдалося не лише вийти до фінальної частини змагання, але й встановити рекорд — Україна стала єдиною країною, яка кожного року виходить у фінал «Євробачення».

alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria у першому півфіналі «Євробачення-2024»

Попри те що Україна є «молодою» учасницею порівняно з деякими іншими європейськими країнами (наприклад, Італія бере участь у конкурсі 48 років, тоді як Україна — лише 18), вона вже тричі здобувала перемогу (Руслана з піснею Wild Dances у 2004 році, Джамала з піснею «1944» у 2016 році та Kalush Orchestra з піснею Stefania у 2022 році) та за сумою результатів стала другою за успішністю країною за всю історію «Євробачення».

Руслана з піснею Wild Dances у гранд-фіналі «Євробачення-2004»

Джамала з піснею «1944» у гранд-фіналі «Євробачення-2016»

Kalush Orchestra з піснею Stefania у гранд-фіналі «Євробачення-2022»

Нагадаємо, фінал 68-го пісенного конкурсу «Євробачення», в якому ми знову вболіватимемо за alyona alyona і Jerry Heil, відбудеться вже у суботу, 11 травня.

Фаворитом букмекерів досі залишається представник Хорватії Baby Lasagna з піснею Rim Tim Dagi Dim — після виступу в першому півфіналі його шанси на перемогу зросли з 29% до 36%. Представницям України пророкують четверте місце (після виступу в першому півфіналі букмекери змінили прогноз з 10% на 8%).

Схожі статті
Реклама
cosmopolitan banner
ПОПУЛЯРНІ