5 причин їсти персики

Не пропусти смачний сезон


АВТОР:

ФОТО: Gettyimages; Pexels

опубліковано: 14 серпня 2024

Реклама

Звісно, чудовий смак персиків — це вже вагома причина для того, щоб їсти їх якомога частіше, особливо в розпал сезону! А якщо ти хочеш дізнатися більше про корисні властивості цього соковитого фрукта для здоровʼя та краси, наводимо 5 причин, чому варто ласувати персиками за будь-якої нагоди.

ПОЖИВНА ЦІННІСТЬ ПЕРСИКА ТА КОРИСНІ РЕЧОВИНИ, ЯКІ ВІН МІСТИТЬ

Калорійність на 100 г персика: 45 ккал. Білки: 0,9 г, вуглеводи: 9,9 г, цукор: 8,4 г, жири: 0,3 г, клітковина: 1,5 г. 

 Плоди персика багаті на:

  • вітаміни А, С, Е, К та групи В;
  • бета-каротин;
  • пектини;
  • кремній;
  • залізо;
  • кальцій;
  • фосфор;
  • натрій;
  • цинк;
  • селен;
  • мідь;
  • марганець;
  • йод;
  • органічні кислоти.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ПЕРСИКА ДЛЯ ЗДОРОВ’Я

1. Поліпшує травлення. Персик містить два види клітковини, які стимулюють роботу травного тракту й перистальтики. Розчинна клітковина сприяє зростанню кількості корисних бактерій у кишківнику, а нерозчинна клітковина зменшує ризик появи закрепів. До того ж персик має протизапальні властивості й полегшує процес жовчовиділення.

2. Корисний для роботи мозку. Мікроелементи у складі фрукта покращують здатність до концентрації уваги і позитивно впливають на памʼять.

3. Робить шкіру гладенькою та сяйливою. Фрукт багатий на антиоксидантні вітаміни А і С, які подовжують молодість організму, захищаючи його від окисного стресу. Також вони стимулюють синтез колагену, завдяки чому шкіра залишається пружною та еластичною.

4. Покращує зір. Вітаміни групи В у складі фрукта захищають структуру ока від патологічних змін і допомагають зору залишатися гострим.

5. Позитивно впливає на стан серцево-судинної системи. Персики особливо корисно їсти за наявності аритмії чи анемії. Фрукт містить залізо, вітамін К і лікопін, які допомагають знизити високий кровʼяний тиск і рівень холестерину.

Насолоджуйся смаком літа!

Схожі статті
Реклама
Краса та здоров’я
ПОПУЛЯРНІ