5 причин їсти персики
Не пропусти смачний сезон
Звісно, чудовий смак персиків — це вже вагома причина для того, щоб їсти їх якомога частіше, особливо в розпал сезону! А якщо ти хочеш дізнатися більше про корисні властивості цього соковитого фрукта для здоровʼя та краси, наводимо 5 причин, чому варто ласувати персиками за будь-якої нагоди.
ПОЖИВНА ЦІННІСТЬ ПЕРСИКА ТА КОРИСНІ РЕЧОВИНИ, ЯКІ ВІН МІСТИТЬ
Калорійність на 100 г персика: 45 ккал. Білки: 0,9 г, вуглеводи: 9,9 г, цукор: 8,4 г, жири: 0,3 г, клітковина: 1,5 г.
Плоди персика багаті на:
- вітаміни А, С, Е, К та групи В;
- бета-каротин;
- пектини;
- кремній;
- залізо;
- кальцій;
- фосфор;
- натрій;
- цинк;
- селен;
- мідь;
- марганець;
- йод;
- органічні кислоти.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ПЕРСИКА ДЛЯ ЗДОРОВ’Я
1. Поліпшує травлення. Персик містить два види клітковини, які стимулюють роботу травного тракту й перистальтики. Розчинна клітковина сприяє зростанню кількості корисних бактерій у кишківнику, а нерозчинна клітковина зменшує ризик появи закрепів. До того ж персик має протизапальні властивості й полегшує процес жовчовиділення.
2. Корисний для роботи мозку. Мікроелементи у складі фрукта покращують здатність до концентрації уваги і позитивно впливають на памʼять.
3. Робить шкіру гладенькою та сяйливою. Фрукт багатий на антиоксидантні вітаміни А і С, які подовжують молодість організму, захищаючи його від окисного стресу. Також вони стимулюють синтез колагену, завдяки чому шкіра залишається пружною та еластичною.
4. Покращує зір. Вітаміни групи В у складі фрукта захищають структуру ока від патологічних змін і допомагають зору залишатися гострим.
5. Позитивно впливає на стан серцево-судинної системи. Персики особливо корисно їсти за наявності аритмії чи анемії. Фрукт містить залізо, вітамін К і лікопін, які допомагають знизити високий кровʼяний тиск і рівень холестерину.
Насолоджуйся смаком літа!